ARCHIEF van De Rode Pimpernel agenda

updated: 22-11-2009

Hier vindt u een terugblik op ons vorige muzikale seizoen van 2009 en ouder


Sugar Ray

Zondag 20 september  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Het Sugar Ray  Powertrio is een bluesrock band met een vet randje ! Veel bekende nummers uit de jaren zeventig, denk o.a. aan Jimmy Hendrix – Stevie Ray Vaughan , worden  afgewisseld met muziek van nieuwe gitaarhelden. Ook de eerste nummers van het in oktober geplande debuut album zullen bij wijze van try-out ten gehore worden gebracht .

De ervaren leden van Sugar Ray hebben allen in  meerdere bekende en onbekende bandjes gepeeld,  maar zijn na vele  jaren weer daar waar ze zich thuis voelen:  In de bluesrock en in de gezellige kroegen en op de kleinere podia.

Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt bij Sugar Ray. Zowel de podium aankleding alsook de  muziek worden in detail uitgewerkt. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de eerst cd met eigen werk. Meer info over deze band vindt je op www.sugarray.nl


4-BAR-BLUES WEEKEND

TROUBLE NO MORE

Vrijdag 25 september  *    aanvang 21.30 uur    *    gratis 

Trouble No More is een begrip op de Nederlandse bluespodia.
Sinds de oprichting in 1989 trekt de Utrechtse band langs de podia met een energieke live show.
Van kroegen en de bekende bluescafés tot aansprekende festivals.
Soms op grote podia, dan weer met het drumstel naast het biljart, maar altijd aanstekelijk enthousiast.


4-BAR-BLUES WEEKEND

MISSISSIPPI MUD PIE

Zaterdag 26 september  *    aanvang 21.30 uur    *    gratis 


Mud Pie speelt bluesrockmuziek: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. In de traditie van hoe de bedenkers van de blues het waarschijnlijk bedoelden en geïnspireerd door degenen die ermee verder gingen.

Mississippi Mud Pie is een lekkernij die zijn oorsprong kent in de Mississippi Delta. De streek waar ook de blues oorspronkelijk vandaan komt. “Melt and mix” zegt het receptenboek. Het toetje is een voor liefhebbers moeilijk te weerstane combinatie van zoet van de koekjes en marshmallows, bitter van de chocolade en koffie.

Allen liefhebbers en dus ook uitvoerders van bluesrockmuziek: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. In de traditie van hoe de bedenkers van de blues het waarschijnlijk bedoelden en geïnspireerd door degenen die ermee verder gingen. Nummers die snel vertrouwd klinken maar die toch ook telkens weer verrassen. Waar het moeilijk bij is stil te zitten. En die net als het dessert waar ze naar vernoemd zijn een aanstekelijke combinatie vormen van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop.


4-BAR-BLUES WEEKEND

Blues-Jazz

Zondag 27 september  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 


4-BAR-BLUES WEEKEND

Mariella Tirotto & the Blues Federation

Zondagavond 27 september  *    aanvang 18.30 uur    *    gratis 

Een exclusief soort band, met sfeervolle, zeer intense muziek die tot in het diepst van je ziel doordringt.
De muzikanten - die hun sporen op de Nederlandse en buitenlandse podia ruimschoots verdiend hebben – zijn solistisch heel sterk, maar vormen daarnaast ook een ongekende muzikale eenheid.
Op het podium spat de chemie er vanaf!

De band heeft in haar ruim tweejarige bestaan al vele succesvolle optredens achter de rug, o.a. tijdens de Asser Bluesroute (2x), het Midsummerbluesfestival, Bluesparty Mook, Bossche Blues, Festival Langweiligkeitsblues, Jazz en Bluesronde Steenwijk, Blues & Roots Oosterhout(afsluiter), Gorcum live en een behoorlijk aantal club optredens.

De combinatie van een zeer gevarieerd repertoire, een mix van eigen werk en bewerkingen van bestaande songs, - waarbij in de verschillende nummers aan alle mogelijke emoties uiting gegeven wordt, van hardverscheurend tot melancholiek tot cynisch - en het duidelijke plezier dat Mariëlla Tirotto & the Blues Federation uitstraalt, maakt dat het publiek van de eerste tot de laatste seconde geboeid blijft. 

Hun debuut CD Somewhere down the road met grotendeels eigen werk is eind november 2008 uitgebracht en is zeer goed ontvangen..
Hij wordt meteen op verschillende websites en in diverse radioprogramma's  tot Cd van de maand gebombardeerd.
De vele recensies zijn zeer lovend.

Dr. BloezZ

Zondag 13 september  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

De Blues...
Blues is een manier om gevoelens te uiten, emoties die je de vrije loop kan laten, menselijke emoties vanuit de diepte. Vaak gaat het om pijnlijke gevoelens, emoties die kwetsen en pijn doen. In jezelf graven, die pijn ervaren vanuit het diepste van je ziel, en jezelf blootstellen aan alle aanwezige emoties heeft een helende kracht, de kracht van de blues.

In de blues wordt onderscheidt gemaakt in de diverse regionale stijlen.
Een paar voorbeelden zijn: Texas-blues, Delta-blues, Chicago-blues, 
WestCoast-blues, Louisianablues, New-Orleansblues en Memphis-blues.
De bluesband Dr. BloezZ begeeft zich voornamelijk op het Chicago-blues pad, dat waarschijnlijk de populairste en meest beluisterde vorm van blues is.

 

Big Bo's open session   

Zondag 30 augustus  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Shut up and play your guitar.

 


EVEN KIJKEN BIJ SMIT 

Zondag 6 september aanvang 15.30 uur entree gratis

We zijn vijf doorgewinterde muzikanten die, ieder afzonderlijk, in de loop der jaren wel een aantal muziekgenres hebben herkauwd.
Jazz, blues, rock, pop, ballads, folk, musical, classics….. en misschien was er nog wel meer.
Gevraagd, vergruisd, vergeten, gevierd, geroemd en soms benijd. Maar altijd onze eigen grootste critici met die steeds terugkomende vraag: "Maak ik nog wel mijn liefste muziek?".
Kortom: We vonden elkaar in 1998.

http://www.evenkijkenbijsmit.nl/images/smitbio.jpg

De eerste (cover) CD: “De Eerste Smit”, de tweede CD “Loonies” met daarop uitsluitend eigen werk en de onlangs verschenen derde CD met daarop live werk van onze theatershow in 2005 zijn de resultaten van muzikale vriendschap.

Als we covers spelen doen we het zo, dat het altijd veel ruimte zit voor eigen interpretatie en het dus een “eigen karakter” krijgt, zonder het origineel geweld aan te doen.
Vele optredens op Blues- en Jazz festivals hebben de band gemaakt wat hij nu is: een stevig geheel met veel ruimte voor improvisatie.

Namen:
Cocker, Waits, Elton John, Raitt, Smit, Morrison, Sting, Carrack, Newman, Gates, Roosen, Aznavour, Muskee, Wonder, Withers, Costello....

Niet met de illusie U de gehele avond ademloos te boeien. Kom maar eens, U zult dan wellicht Even (op) kijken bij: Smit.
En wij? Ach wij zijn sowieso dik tevreden


 

Jorind Josemans

Zondag 16 augustus  *    aanvang 19.00 uur    *    gratis 

Dineren onder het genot van heerlijke muziek?

Wij hebben een verrassend solo-optreden door een van onze vaste klanten/muzikanten (voor velen geen onbekende) Jorind Josemans. Deze getalenteerde accordeonist zal u meenemen op een reis door de wereld van de accordeon, gespeeld vanuit het hart in een intiem en sfeervol optreden.

Alhoewel Jorind klassiek accordeon studeerde aan het Conservatorium van Tilburg, wordt zijn spel geïnspireerd door de jazz musette van Richard Galliano. Vanavond dan ook veel Franse musette en jazz musette op het programma, maar ook tango, Oost Europese Folk en klassieke muziek.

 


THE GROOVEYARD

Zondag 23 -8 aanvang 16.00 uur entree gratis

The GrooveYard is opgericht begin 2005 en had haar eerste optreden op 24 april van dat jaar. Sindsdien speelt TGY door heel Nederland, van Leeuwarden tot Middelburg en van Den Helder tot Winterswijk.

TGY staat voor: terug naar de basis: drums, bas, gitaar en zang, muziek in haar puurste vorm en met ruimte voor improvisatie. Het repertoire kan het beste omschreven worden als een mix tussen soul, blues, funk & rock. Het unieke eigen geluid van The GrooveYard is ontstaan door het goede van die stijlen te gebruiken en te combineren om zo aan elk nummer wat zij spelen hun “feel” te geven. De onderlinge interactie en de ruimte voor improvisatie zorgen er steeds weer voor dat geen optreden hetzelfde is. Intens en met emotie spelen is wat mensen steeds blijkt te raken en dat is wat TGY bij elk optreden doet!

 

Spencer Edgards

Zondag 19 juli  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Spencer Edgards, singer songwriter, brengt een omvangrijk repertoire aan persoonlijke teksten en sferen. Veelal dromerig, melancholie. Soms episch en romantiek. Gitaar, piano en tekst zijn de voornaamste vertalers van het ongrijpbare, intiem omringd door een groep naaste muzikanten. Voor de uitvoerder een avontuur vol ontdekking, voor de toehoorder een mogelijkheid tot samensmelting. Een klein verhaaltje en een enkel woord. En alles blijft klank.


NBR (Natural Born Rockers);

Zondag 21 juni   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis Spelen ook op Oerol

Sommige bands putten zich uit in allerhande kunstjes en vliegwerkjes om zo hip en trendy mogelijk te zijn; NBR doet dit dus nadrukkelijk NIET! En dat is maar goed ook. Want al hoort men naar het schijnt tegenwoordig ieder cliché te moeten vermijden, NBR verheft die zogenaamde clichés tot grote kunst en dan denken we aan grote kunst in de verdomhoek van de betere jaren 60's en 70's (hard)rock. Noem ze maar op, de helden van weleer: Led Zeppelin, The Who, Jimi Hendrix, Deep Purple, Rainbow, maar ook Black Sabbath, The Free, The Guess Who, Grand Funk Railroad, en ga zo maar door.

NBR erkent en eert dit niet door klakkeloos gekopieer. Nee, met de officiele papieren van Conservatoria op zak (en daarnaast een gedegen podiumervaring) brengt NBR eigen draai aan het werk van hun helden waar de termen 'groove' en 'dynamiek' centraal staan.

De huidige bezetting van NBR wordt door de bandleden zelf ervaren als uniek. De band vormt een hecht geheel waarbij alles op zijn plek lijkt te vallen. Door de onderlinge chemie, in zowel persoonlijk als muzikaal opzicht, is de band in een creatieve stroomversnelling geraakt.

NBR doet vervlogen tijden herleven en brengt soul en puurheid terug in de Rock. Zien is geloven in dit geval; dus gaat dat zien!

NBR KEEPS THE SPIRIT OF 60'S AND 70'S ROCK/FUSION ALIVE :::


HET IS GROEN

Zondag 28 juni   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Het is Groen, uit Waalwijk, is 8 jaar geleden opgericht door 5 muzikale mannen met de nodige band- en podiumervaring. Inmiddels hebben zij met hun zelfgemaakte Nederpop een aardig repertoire opgebouwd dat bestaat uit melodieuze en krachtige popliedjes in diverse muziekstijlen met als thema ‘De Liefde’ en aanverwante zaken. Dit jaar speelt de band op diverse podia door het hele land maar verheugt zich zeer op het optreden in het beroemd en beruchte Café De Rode Pimpernel. Het is Groen bestaat uit: Freddy Bink (drums), Michiel Claassen (gitaar), Ruud Schenning (bas), Thomas van Mierlo (toetsen) en Jeroen Berendsen (zang). Ga naar www.hetisgroen.com voor hun muziek en meer info.


BLUES TYCOON

Zondag 5 juli   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

 

The band was founded in 2001. Blueslover Jules Laarhoven meets Pieter Rambags that year. Since the blues is their common passion and the first jam sessions work out extremely well they decide to start this new band. Blues Tycoon's trademark is the harmonic interplay of the two guitars. All songs have been arranged for two guitars. Therefore the covers selected have been cherrypicked for they must allow for doing so. Only artists like Robben Ford, The Allman Brothers, Steve Winwood, Albert King, Van Morrison, Peter Green, John Mayall etc are selected to provide songs that can properly be arranged. Fat, screaming, blues. Sometimes a jazzy touch!

Today the members are:Jules (Pass) Laarhoven (Guitar)Jules started playing the blues in the bluesband 'Quit' Some time later he joined the "Big Band Breda". Jules soon focuses on playing jazz music. He plays in various orchestras. In 1990 he played in the "el Mojo Trio". Until 2005 he regularly strengthened the quartet 'Toine van Rooy'. Until today he has accompanied various female singers. From 2001 onwards he has fulfilled one of his dreams by founding this Bluesband


Shaved-funk, rock & soul

Zondag 12 juli   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Bio volgt


Koffer

Zondag 7 juni   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Koffer is een rockcoverband bestaande uit 5 enthousiaste muziek liefhebbers.

Wie naar ons luistert hoort het direct; de bandleden hebben ieder afzonderlijk een vrij uiteenlopende muzikale voorkeur en dat verklaart meteen het lekker brede repertoire.

Divers dus; maar overeenkomsten zijn er zeer zeker ook, de muziek van Koffer KNALT!  Stevige gitaren, zonder computergeluiden of keyboards, begeleiden de enthousiaste leadzangeres Corine. Het merendeel van de muziek die wordt gespeeld is herkenbaar.  Plezier in het spelen staat voorop maar een ding is nog belangrijker….plezier voor wie naar ons luistert.

Classics uit the Sixties tot moderne hedendaagse rocksongs vormen de basis, maar altijd bang om saai te worden maken we graag een uitstapje richting blues en zelfs country.  Aan sommige classics is door Koffer een eigen draai gegeven.

Zo lukt het om liefhebbers van lekker stevige live muziek, van jong tot jong belegen, aan ons te binden en dat is precies onze doelstelling.
Tot ziens bij een van onze optredens !


Bouchari Tinobio volgt-

Zondag 14 juni   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

 


Dollarqueen

Zondag 24 mei   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

DOLLARQUEEN is a new band formed in march 2007. You can say 'faith' brought these 5 men together. Each musician already earned their stripes & reputation in previous bands. In their music you hear a bluesy undertone & influences by Zeppelin, The Doors, Dylan,... & other 70's heroes. The best way to describe their sound is like "dirty-roadmovie-music" and lyrics used as extra dimension. So put on those sunglasses, get behind the wheel of a stolen Mustang convertible & let's go cruisin' & boosin' !!!


RockDonald's at JAZZ in DukeTown

Vrijdag 29 mei   *    aanvang 22.00 uur    *    gratis 

RockDonald's: een nieuwe rock coverband!http://www.rockdonalds.nl/pics/Rockdonalds.JPG

De krachten van 5 gelouterde muzikanten uit Den Haag, Leiden en Utrecht zijn gebundeld om spetterende, stevige songs te spelen. Niet het klassieke top 100-repertoire, geen mainstream evergreens, geen death metal...

Wel lekkere vétte songs, aansprekend, overtuigend. Covers met een grijns, muziek met ballen!

Kom naar RockDonald's in 2009!
We're rockin' it

 

 


BombLB (funk) at JAZZ in DukeTown

zaterdag 30 mei   *    aanvang 22.00 uur    *    gratis 

http://www.bomblb.nl/Pics/BombLBBandfoto.gif

BombLB: dé phonkband uit Tilburg/Den Bosch/Hilversum, opgericht in 2002 en de wereld aan het veroveren getuige vooral de lovende recensies waarin BombLB professioneel, energiek en als puur entertainment wordt omschreven.

BombLB bestaat uit muzikanten die hun sporen hebben verdiend op podia zoals 013, Melkweg, w2 en het hoofdpodium van festival Mundial Tilburg. Wij hebben de phonk aangepast aan deze tijdsgeest en grooven, swingen, rocken en entertainen! BombLB is een pure live band. Live shows van BombLB zijn shows waarin de phonk-NRG overgebracht wordt op het publiek. Daarbij gaat het niet alléén om de muziek, maar gaat het er ook om hóe de muziek gebracht wordt. Het oog wil tenslotte ook wat!! Wil je deze band zien waarin Boan de nummers aan elkaar rapt, Jurgen zijn phonky riffs laat vlammen, Joost zijn sax laat gieren en Vincent en eriK de retestrakke ritmes droppen, bel of mail dan naar BombLB!!Nema Lopez at JAZZ in DukeTown

Zondagavond 31 mei   *    aanvang 21.00 uur    *    gratis 

Nema Lopes is afkomstig uit Recife - Brazilië, waar hij aan het Conservatorio Pernambucano de musica heeft gestudeerd. Vooraleer in Nederland terecht te komen gaf hij ook nog enkele jaren les in enkele conservatoria in Costa Rica.  braziliaanse ritmes  Op het programma staan verschillende ritmes: samba, maracatu, afoxé, samba de roda, samba reggae. De stokkentrommels (surdo, repenique, snare-drums enz.) komen aan bod en ook de kleine percussie (bellen, tamborim, ganza, enz.). De aandacht gaat uit naar de traditie waarbij verschillende ritmes worden verkend.  Met een flinke dosis inzet en een serieuze interesse in de ritmische oorsprong van alle dansmuziek van belang.

 

KONINGINNEDAG

30 april  *    aanvang 14.00 uur    *    gratis

 

Buitenpodium Koninginnedag Pimpernel(st Janskerkhof)

14.00 uur: René Schlijper
De enige artiest die het verschil niet kent tussen een onemanshow en een wanvertoning.

15.00 uur:  Jos van Laarhoven and Friends
Oude rot in het vak die het nog steeds leuk vindt om covers te doen.

16.00 uur: Andy van den Heuvel
Met pure emotie en warmte schrijft Andy zijn teksten. Met een rauw gebroken stem raakt hij daarbij op gitaar de gevoelige snaar. Vandaag wordt hij ondersteund door Miguel op mondharmonica en gitaar.

17.00 uur:Theatergroep Struis
Bio volgt

18.00 uur: Peter Paul Kleijwegt
Singer –Songwriter,brengt nieuwe liedjes ten gehore met een vrolijke noot.

19.00 uur: Oud Zuid
Oud zuid is een Nederlandstalige pop-rock band met kloten en tranen. Gert den Boer is de bassist en schrijft vrijwel alle teksten voor Oud Zuid.
Hij is één van de oprichters van de band, en is samen met René Jonker de enige overgeblevene van de oorspronkelijke bezetting.  Met een nagenoeg compleet nieuwe band rockt deze vijf mans formatie als nooit te voren.

Binnenpodium Koninginnedag Pimpernel

20.30 uur: Soul Power featuring Jerry Bsoulpower
Is een energieke Soul-Coverband met zeer dansbare muziek. Het repertoire omvat verschillende stijlen, waaronder soul, funk, pop en ballads. hiermee staat Soul Power voor een swingend feest! De band wordt vertolkt door een leadzanger en 2 leadzangeressen die ieder een eigen karakter, rauwheid en soul hebben, en daardoor voor veel variatie garant staan.
Tevens kan  de band evt beschikken over een blazerssectie . Hiermee onderscheidt Soul Power zich van andere coverbands en dit maakt hen uniek in zijn soort. Bij Soul Power staat  plezier voorop en dit brengen zij ook over op het publiek waardoor elk feest er een wordt om nooit meer te vergeten! Ook is er een mogelijkheid om een kleinere bezetting te boeken.

Kortom Soul Power is voor de liefhebbers van soul een aanrader.

Bezetting.Jerry B zang,Cheeta zang,Astrid zang,bigfoot drums, Anindjola toets, Remi bas en Mick ADHD gitaar zangSTOUTEBAND (POP) 

Zondag 3 mei  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis

BIOGRAFIE

Plezier, passie, energie... Allemaal woorden voor een band die ook met één woord beschreven kan worden: Stout! Deze band bestaat uit vier excentrieke bandleden die samen het leven vertalen in meezingliedjes op gitaar,  piano, contrabas, altsax en hun blote stemmen natuurlijk.

De wereld is leuk, in gevaar, swingend, zielig maar ook gewoon mooi en dat komt allemaal bijeen op één podium als je deze Stouters ziet spelen. Laat je (aangenaam) verrassen!


De Rode Pimpernel is via een initiatief van de KHN en radio 3FM en Jimmy Alter TV geselecteerd  tot 1 van de beste 30 muziekcafé’s in Nederland. Hier zij wij best wel een beetje trots op, gezien het groot aantal optredens, zowel van beginnende band als ‘ouwe rotten’ in het vak, per jaar in ons café.

Mr Love & the Stallions en A Silent Express

Zondag 10 mei  *    aanvang 15.00 uur    *    gratis

Voor zondag 10 mei onder de naam KHN Kroegentocht zal er volop media aandacht gegenereerd worden via 3FM en Jimmy Alter TV (101TV/BNN). Er komen 2 bands spelen in de rode Pimpernel,  t.w.:

Mr. Love & The Stallions (bekend van de Lipton commercial) en A Silent Express


MR. LOVE AND THE STALLIONS aanvang 15.00 uur 1e band

Mr. Love and the Stallions is een Utrechtse indie pop/rock-band. De groep speelt rockmuziek waarin viool en electronica een belangrijke rol spelen in het eigenzinnige, eclectische maar wel enorm poppy geluid.

De stijl van de groep is sterk beïnvloed door een gedeelde liefde voor bands als The Libertines, The Velvet Underground, Pavement, Soulwax, Vive la fete en dEUS. De sound wordt daarnaast geïnspireerd door het beste van Britpop en de Amerikaanse en Vlaamse underground.

De band heeft in zijn 7- jarig bestaan een aantal popprijzen gewonnen zoals: HVU Popprijs en de Winston Popprijs. Daarnaast werd Mr. Love and the Stallions tijdens de Grote Prijs van Nederland 2003 uitgeroepen tot de meest vernieuwende band van dat jaar.

Ook heeft de band in het voorprogramma gestaan van ondermeer A Brand (Ekko), Vive la fete (Tivoli) en De Dijk (Paradiso). I n 2006 toerde de band door Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk samen met de Berlijnse Band: The Planeausters. Ook werd de groep dat jaar door Live-XS uitgeroepen tot Local Hero.

Mr. Love and the Stallions bracht tot nu toe een single uit van hun eerste plaat, Paris : ‘’ Love in Paris’’ en een single die niet op het album stond: ‘’Highspeed Romance’’. Hierdoor werden zij tweemaal uitgenodigd live te spelen in de studio van 3FM ( Michiel Veenstra en Giel Beelen). De single ’’Highspeed Romance’’ veroverde een plekje in de outlaw 41 van Kink FM; bleef daar 5 weken en werd grijs gedraaid op 100% NL.

Op 28 september werd de nieuwste cd ‘Cruel Art of Gossip’ in Pakhuis Wilhelmina ( Amsterdam ) gepresenteerd. De avond was een groot succes dankzij de grote opkomst. Deze cd werd opgenomen door producer Remko Schouten (Caesar, Bettie Serveert en Pavement) De mastering lag in handen van Zlaya (o.a. Sonic Youth).

‘Cruel Art of Gossip’ is het muzikale hoogtepunt van een groep die in het verleden vrijuit experimenteerde met zeer uiteenlopende stijlen. Mr. Love and the Stallions presenteert nu een coherent album dat door de volle live-sound van Remko Schouten in een klap duidelijk maakt waar de band voor staat. Avontuurlijke rockmuziek gemaakt door muzikanten met popsensibilty en een voorliefde voor dissonanten en vuile gitaren.

Inmiddels zijn unaniem lovende recensies binnen en heeft ook de reclamewereld Mr. Love and the Stallions ontdekt. ‘ Fill Me Up’ wordt als achtergrondmuziek gebruikt bij de nieuwe commercial van Lipton Tea.

In Juli 2008 bracht de band dan ook de 'Fill Me Up' als single uit die direct een grote hit werd op 3FM en Kink FM mede dankzij de op Hyves gereleasede clip die 40.000 keer werd bekeken. Bij Kink komt dit nummer zo'n 4 keer per dag voorbij en heeft het nummer het, op dit moment, geschopt tot de 2e plek in de KINK40

Bij 3FM werd Mr.Love and the Stallions gekozen tot serious talent wat nog meer aandacht voor de boys betekend. In 2008 zou deze band heel Nederland gaan veroveren repte Oor eerder dit jaar. Daar begint het inderdaad steeds meer op te lijken!

A Silent Express  aanvang 16.30 uur  2e band

A Silent Express is een jonge, gedreven en energieke rockband uit het noorden van Nederland. Het geluid van de band is een frisse mix van catchy rock en meer ingetogen en melancholische gitaarpop, en wordt regelmatig vergeleken met Nada Surf en oude Foo Fighters.

 A Silent Express is begin 2004 ontstaan en timmert sindsdien hard aan de weg. Zo kwam april 2005 een mini-cd uit op Hectic Records, die in de Nederlandse muziekpers lovende recensies kreeg. Verschillende tracks van de mini-cd kregen al airplay op lokale radiozenders, 3FM en Kink FM.

Ter promotie van de mini-cd werd onder andere vier weken door Europa getoerd. En A Silent Express speelde in eigen land in het voorprogramma van Racoon, een voorlopig hoogtepunt. De band werkt momenteel aan haar debuutalbum. In samenwerking met Fortress Music (Miss Antarctica, Melanocaster) te Amsterdam zullen in september en oktober van 2006 de tien sterkste nummers worden opgenomen.

 http://www.asilentexpress.nl
http://www.myspace.com/asilentexpress
http://www.fortressmusic.nl
http://www.hecticrecs.com


Delivered

Zondag 17 mei   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Delivered is een formatie die al vele jaren actief is op de podia. Stevige blues in alle soorten en maten. Maar ook rock 'n roll, funk en soul heeft de band beinvloedt. Al jaren een graag gehoorde band tijdens evenementen als Jazz in Duketown en Four Bar Blues. Worlds only boyband with a midlife crisis!

Delivered bestaat uit Ralph Barkey (bas), Arthur Cooijmans (sax/zang),
Kees van Esdonk (drums), Jan Heijmans (Hammond & piano),
Hans Ligtenberg (gitaar/zang) en Peter Pastora (gitaar/zang). 

Goofy and the regulars

Zondag 5 april  *    aanvang 15.30 uur    *    entree 4 euro 

BIOGRAFIE

Goofy and the Regulars is ontstaan uit The Mission B.B., een band die op vele (Europese) festivals en in voorprogramma's van bekende artiesten heeft gespeeld.

Al geruime tijd is de bezetting van de band stabiel: Ruud Junggeburth (zang), Jan Michiel Hoog Antink (harmonica), Ron van Beijnen (gitaar), Bob Fridzema (hammond), Jaap Dörr (bass) en Roan Segers (drums). Hoewel de roots van de band in de blues liggen, is het werk van Goofy and the Regulars veelzijdig te noemen. "We spelen een interessante mix van blues, rock, funk en pop", vertelt zanger Ruud Junggeburth.

dakpo

John Dakpo BigBand

Zondag 12 april 1e paasdag   *    aanvang 16.30 uur    *    gratis 

Big Band is een professionele, veelgevraagde Afrikaanse percussieband onder leiding van John Tossou Dakpo, West-Afrikaans zanger, danser, percussionist en muziekdocent bij (culturele) onderwijsinstellingen. Bekend om zijn jaarlijkse optreden op het festival Mundial. John Dakpo is bekend en geliefd om de kleurrijke en originele optredens, workshops en andere muziekprogramma's; om het gevarieerde gebruik van instrumenten (djembé, balafon, doundounba, maracash, kalebas, fluit, bongo, conga en kpalongo drum), oorspronkelijke zang en dans; om het uitgebreide, gevarieerde en swingende repertoire. Een optreden van Jotosda is een feest om naar te kijken en luisteren, om aan mee te doen en om je bij in het zweet te dansen!


MARK DuFRESNE & MAURIZIO PUGNO BAND

Maandag 13 april 2e paasdag   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Over the last fifteen years MARK DuFRESNE is one of the most sought after talents in the Pacific Northwest. His emphasis on original material and clever arrangements has won him a strong following across the U.S.A. The Washington Blues Society has awarded him for vocalist, song writing and harmonica more than any other local artist. He is also elected to the Washington Blues Society "Hall Of Fame". In 2002 Mark joined the coveted band ROOMFUL OF BLUES as lead vocalist. This legendary band has kept the Blues torch burning for nearly forty years.While in that role, the band had a Grammy nomination for the album "That's Right". They also won the W.C. Handy award for Best Band of 2004. Mark won another award for Best Blues Vocalist, this time from the readers of New England Blues monthly. In 2005 Roomful of Blues released "Standing Room Only" the second CD featuring Mark's vocals and harmonica work with similar enthusiastic reviews. Mark returned home to the Pacific Northwest at the end of 2006 after a very successful four and a half years with Roomful touring the USA and Europe many times. Mark DuFresne has recorded three CD's of all original music previous to his days with Roomful of Blues.

 


Sugar Ray

Zondag 19 april    *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 


sugar rayHet Sugar Ray  Powertrio is een bluesrock band met een vet randje ! Veel bekende nummers uit de jaren zeventig, denk o.a. aan Jimmy Hendrix – Stevie Ray Vaughan , worden  afgewisseld met muziek van nieuwe gitaarhelden. Ook de eerste nummers van het in oktober geplande debuut album zullen bij wijze van try-out ten gehore worden gebracht .

De ervaren leden van Sugar Ray hebben allen in  meerdere bekende en onbekende bandjes gepeeld,  maar zijn na vele  jaren weer daar waar ze zich thuis voelen:  In de bluesrock en in de gezellige kroegen en op de kleinere podia.

Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt bij Sugar Ray. Zowel de podium aankleding alsook de  muziek worden in detail uitgewerkt. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de eerst cd met eigen werk. Meer info over deze band vindt je op www.sugarray.nl


Oud Zuid

Zondag 22 maart    *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Oud zuid is een Nederlandstalige pop-rock band met kloten en tranen. Gert den Boer is de bassist en schrijft vrijwel alle teksten voor Oud Zuid.
Hij is één van de oprichters van de band, en is samen met René Jonker de enige overgeblevene van de oorspronkelijke bezetting.  Met een nagenoeg compleet nieuwe band rockt deze vijf mans formatie als nooit te voren

Oud zuid is: Gert den Boer (bas,teksten), René Jonker (zang), Carlo Broere (gitaar,zang), Anan den Boer (keys), Efraim de Nijs (drums).


GOSTTRAIN(ROCK)

Zondag 15 maart  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

BIOGRAFIE

In dit kleine landje is eindelijk weer een band opgestaan die vol oprechte passie het gedachtegoed van de oude rockers in leven houdt: GHOSTTRAIN staat garant voor een heftige portie sex, drugs & rock ‘n’ roll, die oude tijden doet herleven, recht vanuit het hart van een stel jonge honden. Met ervaring in binnen- en buitenland weten Roel Klerx, Paul Funke en Nolan Thijs goed de weg op het podium, wat aankomende zondag in De Rode Pimpernel niet anders zal zijn. Binnenkort ziet de nieuwe release 2205 (working title) het levenslicht, dus het wordt hoognodig tijd dat GHOSTTRAIN in Den Bosch de bühne betreedt.

 GHOSTTRAIN brengt met vereende krachten ronkende nummers met een fikse groove, een bluesy feel en dendert als een trein doordrongen met de geest van de jaren 70 over het spoor… ROCK ‘N’ FUCKING ROLL!!!


 

Paris Texas

Zondag 8 maart  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Paris Texas, 6-persoons pop/folk rockband maakt gezellige muziek van o.a. John Mellencamp, Dylan, Springsteen, JJ Cale, Clapton, Pogues, Flogging Molly, Stones, JW Roy, Maasakkers, Dijk, Brood enz.

Een belangrijke plaats in de band is weggelegd voor de instrumenten accordeon en viool waardoor een geheel eigen Paris Texas-geluid ontstaat. paristexas
 
De band bestaat uit:
 
Denise van Harten  --  viool
Dick van de Ham  --  gitaar
Paul van Mensfoort  --  bas
Jan van Asten  --  drums
Louis van Oeffel  --  zang

Willy van Bussel  --  accordeon


CARNAVAL 2009

Vrijdag 20 februari    *    aanvang 21.00 uur    *    Carnavals Playback show, met dj Rob, presentatie Gerrie van Heck
Zaterdag 21 februari    *    Carnaval met dj Claire
Zondag 22 t/m dinsdag 24 februari i    *    Carnaval met dj Claire, dj Douwe en dj Rob
Woensdag 25 februarii    *    Haringhappentrouble no more

Trouble No More

Zondag 1 maart  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

stealing timeTrouble No More is een begrip op de Nederlandse bluespodia.
Sinds de oprichting in 1989 trekt de Utrechtse band langs de podia met een energieke live show.
Van kroegen en de bekende bluescafés tot aansprekende festivals.
Soms op grote podia, dan weer met het drumstel naast het biljart, maar altijd aanstekelijk enthousiast.

 


Gadja blues

Zondag 8 februari  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 


"Gadja",een flitsende Blues band.
Het is een samensmelting van vijf professionele muzikanten.
Leadgitarist Daan Soumokil en bassist Nelis Parinussa hebben
samen in de 70-er jaren in de band "Daddy's Four"gespeeld.
Hierna zijn zij ieder hun eigen muzikale weg ingeslagen.
Na vele jaren kruisten hun pad weer en dat is het moment waarop
"Gadja"is ontstaan.
Om de band compleet te maken kwamen zanger Jan Schapendonk,drummer Hans Grandia en toetsenist Ad Nëus erbij.
Zij geven een eigentijdse draai aan"de blues"door middelvan rock en soul accent.

De muziek is swingend en is een garantie voor een gezellige swingavond.
De band speelt o.a nummers van Jonny Lang,The Cream en The Blues BreakersWegens succes herhaald
: Not Now...Kovitch!

Zondag 1 februari  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 


Wederom een spetterend optreden van deze jazzfunkblues-combinatie in de Rode Pimpernel in Den Bosch.
Een avond met deze band staat garant voor een gevarieerd repertoire. Hierbij wordt opgetreden met een zangeres en dit wordt afgewisseld met instrumentale nummers
Dit keer brengen zij een gloednieuwe drummer met zich mee, waardoor de totale bezetting zal bestaan uit: Michaël Molenaar - basgitaar, Jonathan Poelman - toetsen, Gugu Ghazarian - gitaar, Hans van Drie - drums, Pernell Criens - zang en Cor Jansen - sax.
Het repertoire van de band is geïnspireerd door de muziek van Herbie Hancock, Steps Ahead, Marcus Miller en anderen maar wordt altijd omgevormd tot een Not, now...Kovitch! sound.

Voor info en boekingen: www.myspace.com/notnowkovitch
E-mail: nnk@syst.nl
Tel: 06-51561095

 


AFSCHEIDSCONCERT ALICE IN WONDERBRA

Vrijdag 9 januari  *    aanvang 22.00 uur    *    gratis 

Fotoshoot van de avond : door Emanuel Wetzer

alice live

Biografie

Liefhebbers met een voorkeur voor muziek met ballen, konden genieten van deze rondborstige kerels, glanzend tegen het licht, dorstig en DIK dertig, euh, soms veertig. De muzikanten bezaten ruime podiumervaring, met optredens die reiken tot in omroepland. Er waren genoeg andere goede coverbands, maar slechts weinigen deden het met zoveel overtuiging en lol als de mannen van ALICE in WonderBra! Met een ritmesectie die, eenmaal begonnen, niet meer te stuiten was, deden de gitarist, toetsenmaniak en zangkunstenaar de zaal op zijn grondvesten trillen. Het repertoire bestond uit covers (1970 - 2007) van oudjes tot jonkies, allemaal lekkere meebrulnummers maar vooral gEEn Vader Abraham. Was ALICE in WonderBra een Top 40-band? NOT! Alice koos het repertoire naar eigen voorkeur, niet gehinderd door hitlijsten, zij speelde gEEn verzoekjes. ALICE in WonderBra speelde in cafes, op feesten en op festivals. Sorry geen bruiloften of familiepartijen (nee tante, zelfs niet voor eigen familie). Dansen was niet verplicht, maar er viel niet aan te ontkomen. Hield u het twee uur vol? ALICE wel!

Alice stopt ermee en bedankt alle fans voor hun support!!

 


Sylvester in de Pimpernel

31 december-1 januari  *    aanvang 22.00 uur    *    all-in voor € 42,-

Vanaf nu Nieuwjaarskaarten voor de Sylvester te verkrijgen in de Rode Pimpernel. We maken er weer een leuk feestje van met live-muziek, inclusief food & drinks all-in voor  € 42,-.
Open 22.00 uur.   Dus wie zin heeft, ze zijn verkrijgbaar aan de bar. Wees op tijd, want OP=OP
Grt. team de rode Pimpernel.


Seeker

Zondag 14 december  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Na tien maanden keert de band SEEKER terug op de planken op hun thuisbasis in de Rode Pimpernel.
De invloeden van grote namen zoals onder meer Rush, Dream Theater en Pink Floyd vallen niet te ontkennen in de melodieuze instrumentale rock die deze band presenteert.
Verrassend misschien qua bezetting maar zeker ook door de eigenzinnige wijze waarop de twee oprichters van deze progressieve rockband er wederom in geslaagd zijn een nieuwe frisse en veelzijdige sound neer te zetten.
SEEKER bestaat uit:Johan Sars : Drums en loops/Hans Neervoort : Gitaar, Toetsen en baspedalen.

 


Café Solo Band

Zondag 21 december  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

In 1998 richt Janneke Gilsing (gitaar) samen met twee anderen een coverband op en staat zij aan de wieg van Café Solo. Het motto van de band is: "samen muziek maken die je leuk vindt". Niet meer en niet minder.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit nummers uit de jaren zestig en zeventig. De band kiest niet alleen de "klassiekers" van de Beatles en de Rolling Stones, maar ook voor minder voor de hand liggende nummers van Jethro Tull, Jefferson Airplane en Carol King.

Niet veel later wordt de band verder uitgebreid met een gitarist en een toetsenist en de nodige optredens volgen. Na een aantal bezettingswisselingen wordt Dave Hoevenaars gevraagd om de band te versterken op de basgitaar en in 2000 overtuigt hij Ronald van Esch, met wie hij samen in een andere band speelde, om ook mee te spelen op gitaar. Op volle kracht treedt de band, toen nog onder de naam Tubifex, op in onder meer Berlicum, Schijndel en Heeswijk.

In 2001 komt Lieke Smulders op zang de gelederen versterken en treedt de band op in onder meer Boxtel, Rosmalen en Den Bosch. Tot twee keer toe treedt de band zelfs in de Bossche binnenstad op samen met de Beiaardier van de Sint-Jan. Een heel bijzondere ervaring!

De band krijgt in 2003 haar huidige samenstelling wanneer Jorg Schröder de drumkruk opvult die al een tijdje leeg stond. In het voorjaar van 2005 neemt de band een demo op en wordt de naam veranderd in Café Solo. Uit de demo blijkt duidelijk waar de band voor staat. Goede muziek uit de jaren zestig en zeventig aangevuld met de betere muziek van deze tijd van onder meer Jayhawks, Supergrass en Daryl Ann. Kortom: muziek voor de echte liefhebber!

 


STRAF

Zondag 4 januari  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

Het circus van Jeroen Bosch in een vrolijke polonaise op het dek van de Titanic

straf!Dat is Straf. Geïnspireerd door helden als De Kift, Tom Waits en Jacques Brel maakt Straf muziek met passie tegen pijn. Straf weet dat er in de reddingssloep geen plaats voor iedereen zal zijn, maar voor de overblijvers speelt Straf vol overgave - tot de laatste kreet is weggestorven. Straf bestaat uit zeven ervaren Brabantse muzikanten die hun muziek het liefst omschrijven als ‘Polderpolka’.

Straf is actief sinds 2005 en weet, met hun zelfgeschreven, tegendraadse liedjes keer op keer een goede indruk achter te laten. In 2006 is de band veel geboekt waardoor de muziek, de teksten en het samenspel steeds verder zijn uitgediept. Het jaar werd mooi afgesloten toen Straf gevraagd werd om in de Bossche W2 concertzaal het voorprogramma van De Kift te verzorgen.

2007 kreeg een Straf begin in Amsterdam. Om precies te zijn in de IJland Studio van Remko Schouten, in Nederland vooral bekend van zijn samenwerking met Bettie Serveert, Caesar en Coparck. In twee dagen tijd werden vijf nummers opgenomen voor een EP met als titel ‘Zinkend Schip’. Waar de eerste demo ‘Bries’ (2005) een haast bescheiden verkenning was, laat de band op ‘Zinkend Schip’ vol zelfvertrouwen horen wat ze precies bedoelt met: ‘Pompende polderpolka’.

http://www.strafmuziek.nl

 


The Groove Yard Funk Soul Rock & Blues

Zondag 7 december  *    aanvang 15.30 uur    *    gratis 

The GrooveYard is opgericht begin 2005 en had haar eerste optreden op 24 april van dat jaar. Sindsdien speelt TGY door heel Nederland, van Leeuwarden tot Middelburg en van Den Helder tot Winterswijk.

TGY staat voor: terug naar de basis: drums, bas, gitaar en zang, muziek in haar puurste vorm en met ruimte voor improvisatie. Het repertoire kan het beste omschreven worden als een mix tussen soul, blues, funk & rock. Het unieke eigen geluid van The GrooveYard is ontstaan door het goede van die stijlen te gebruiken en te combineren om zo aan elk nummer wat zij spelen hun “feel” te geven. De onderlinge interactie en de ruimte voor improvisatie zorgen er steeds weer voor dat geen optreden hetzelfde is. Intens en met emotie spelen is wat mensen steeds blijkt te raken en dat is wat TGY bij elk optreden doet!

 


Panna

Zondag 23 november   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis

pannalogo

De energieke bluesrock van PANNA! heeft de afgelopen vier jaar menig hart van de bluesliefhebber gestolen. De band, die haar naam ontleent aan het uit het Italiaans vertaalde 'slagroom', vloeide voort uit de overblijfselen van Blues-S-Witch. Na achttien jaar trokken zanger-gitarist André van Zoom en gitarist René Risakotta nieuwe bassist Vittorio Poggi en drummer Steve Brooke aan. Dit resulteerde in een insprerende samenwerking en al snel werd de demo-cd 'Creamed' opgenomen in 2003.

PANNA! presenteerde zich hiermee als een geheel nieuwe band in bluesland. Er werd gekozen voor bluesrock covers van o.a. Walter Trout,Gary Moore, ZZ-Top, Thin Lizzy, Gov't Mule en vele andere helden uit de vorige eeuw. De band trad regelmatig op en was te zien tijdens de editie van 2004 op Texel Blues. De tweede demo-cd 'Fatto Fresco' uit 2005 leverde veel radio aandacht op bij de regionale zenders. Zo was PANNA! te gast bij Frits Krieg en Nico Bravenboer. Tevens werd de cd lovend besproken op de sites van 'Blues Cruisers' en 'Bobtjes Bluespage'.Sinds kort is Steve vervangen door drummer Maurice Verschueren. Met deze nieuwe kracht in de band zal PANNA! nog steviger aan de weg timmeren met swingende blues en stevige rockmuziek.

PANNA! heeft de mogelijkheden om opnamen in eigen beheer uit te brengen en daardoor is de stap naar een live album snel gezet. Op verschillende locaties worden in 2006 en 2007 opnamen gemaakt. PANNA! werkt momenteel  hard aan opnamen en landelijke bekendheid. Ook in 2006 stak het kwartet al regelmatig de Brabantse grens over richting het noorden en westen van het land. Zo was de band o.a. te zien in Assen, Haarlem en in het Apeldoornse Blues Café. Ook in 2007  PANNA!, in o.a. Hoogeveen, Apeldoorn, Hoorn en Cappelle a/d IJssel zullen bluesfans kunnen genieten van deze energieke en sympathieke band die je af en toe zelfs even op het verkeerde been kan zetten. Door de geheel eigen benadering van bekende en minder bekende bluesrock songs is PANNA! een absolute 'must hear'geworden!

soulnight


SOULNIGHT in Rosmalen !

Zaterdag 29 november    *    aanvang 20.00 uur    *    entree: 12,50


De Rode Pimp dans-tip van de maand: Soulpower & D.J. Ron

De band Soulpower speelt soulmuziek uit de jaren 60 & 70 in danscentrum De Uythof te Rosmalen. D.J. Ron verzorgt de verdere muzikale omlijsting.

www.soulnightrosmalen.nl


EZIO

Zaterdag 15 november   *    aanvang 22.00 uur    *    entree € 8,-         

www.ezio.co.uk  ezioBio, Background, History, The Story So Far...   Remember the last time a song really reached you? Straight in, deep inside, talking directly to you, about what you feel - just as if this song was written especially for you, about you?Well - this is what the music of EZIO is about - deep, honest, emotional songs that hit a raw nerve. EZIO always has two sides: It’s two lead guitarists in one band, Ezio Lunedei and Mark "Booga" Fowell who together form a perfect unit.And it’s two different kinds of music - at home it’s the perfect studio recordings, on stage it’s breathtaking live performances to which you will get addicted after the first gig you’ve been to.These pages are about the EZIO experience. It usually starts when you notice that the song you are listening to does not simply pass you by. There’s something happening. You get caught in the lyrics.    

 


Blues met Tuff Enuff

Zondag 16 november   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis

Meestal is het ontstaan van een band een gevolg van toevalligheden, zo ook voor Tuff Enuff. Een gitarist ontmoet een drummer, die op zijn beurt kent weer een zanger/gitarist en die op zijn beurt kent nog een bassist en voila we hebben een nieuwe band. Dat was medio 2005. De muziek van Tuff Enuff beweegt zich tussen blues/rock/funk met enkele uitstapjes naar andere stijlen (latin/country/sixties/jazz/ska). Veel afwisseling dus (ook enkele Nederlandstalige nummers). Het merendeel van het repertoire bestaat uit eigen werk dat op een strakke en spontane manier gespeeld wordt met een hoog "waar heb ik dat meer gehoord" gehalte. De muziek van Tuff Enuff is geschikt voor een divers en breed publiek. Een aantal zorgvuldig gekozen covers maken de setlist compleet. Het repertoire is inmiddels zo omvangrijk dat Tuff Enuff zich kan aanpassen aan elke situatie. De band heeft ongeveer 20 eigen bluesnummers en kan daarmee ook voor een bluespubliek spelen. Tuff Enuff is avondvullend en doet het goed in de kroeg maar kan ook op een festival goed uit de verf komen. Let the good times roll ! Tuff Enuff heeft in de zomer van 2007 een CD opgenomen bij Rob Orlemans in Tiel.


Wonderland in de Azijnfabriek

Zaterdag 8 november   *    aanvang : zie flyer   *    UITVERKOCHT

Op 8 november a.s. is de eerste editie Wonderland 2008!

Je kunt dan genieten van drie spetterende bands in de Azijnfabriek in Den Bosch. Alice in Wonderbra, Soul Power en Delivered zullen een avond met rock, funky soul en ‘midlife crisis’ muziek bieden.

Kaarten à € 10,= zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop.   
BEN ER SNEL BIJ WANT OP=OP

 

 

 Gelderband Jazzrock/Fusion

Zondagmiddag 9 november   *    aanvang 15.30 uur    *    entree gratis  

Biografie volgt nog.


My Bootheels (Bob Dylan tribute) met Wouter Driess

Zondag 19 oktober   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis

Wouter Driessen is in de muziekwereld allang geen onbekende meer en schrijft al jaren lang zijn liedjes zelf, en mensen zingen ze minstens zolang mee. Steeds kiest hij een vlijmscherp onderwerp, om vervolgens de eenvoud van het leven te vangen in een streng kwatrijn. De atmosfeer in deze liedjes is die van deze wereld zoals we haar kennen, maar weigeren te zien. Altijd geïnspireerd door Bob Dylan, reist Driessen ook het land met een Dylan tribute show, om zo zijn oude held te eren. Wouter Driessen & My Bootheels (Bob Dylan tribute) "…Take me on a trip upon your magic swirlin' ship, My senses have been stripped, my hands can't feel to grip, My toes too numb to step, wait only for my Bootheels to be wanderin'…" My Bootheels is een energieke, dynamische band, die de opzwepende 'stadium arrangementen' (live 2000-2007) van Dylan's mooiste songs speelt. De band bestaat uit vier, opvallend voor dit genre, jonge muzikanten die al geruime tijd in het live- circuit actief zijn: Wouter Driessen (1977): Zang, Gitaar Marc van Hout (1980): Gitaar Rodrigo Davids (1977): Bas Björn van den Boom (1977): Drums Neem bijvoorbeeld de rollende blues van "Highway 61" of de fantastische meeschreeuwer "Like A Rolling Stone"...nummers die garant staan voor een intens en vurig optreden. Op 14 september met de Boschwegse Mert  zal er een combinatie van Driessen en Dylan te zien en te horen zijn.

 


SOUNDMIX-SHOW LIVE

Vrijdag 17 oktober   *    gratis

MMV DE GEL BAND "DOEMAARWAH" Wiljam, Bert,Vincent,Remi en Jan v G
PRESENTATIE BAS MAREE
UITVOERENDE ARTIESTEN ZIJN:
1e Set Ruud,Robin,Nikki,Eppy,Mirthe/Kuif,Nadine,Nicole.
2e Set Adinda,Tanya Jay,Trix/Monique,René,Astrid,Olaf/Frank,Bas.

foto rechts: winnares Adinda Hozee

adinda

 


VRIJDAGAVOND 3 OKT  POPRONDE IN DE RODE PIMPERNEL

Vrijdag 3 oktober   *    aanvang 21.00 uur    *    gratis

JOHN DEAR MOWING CLUB  --- 1e set 21.00 uur
THE WOODWARDS 1e set 22.30 uur --- 2e set 23.45 uur  

 


Bluesox

Zondag 12 oktober   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis

Opzwepende mix van rhythm & blues, West-Coastblues en swamp. BlueSox is een bijzondere rhythm & bluesband. Dat vinden veel mensen die de band in zijn bestaan gevolgd hebben.

BlueSox krijgt bijna iedereen aan het swingen. Een kwestie van volhouden. En dat doet de band: drie flinke sets en uiteindelijk moet iedereen er aan geloven. Gitarist Cor Paridaans vertelt daarover: "In Maloe Melo (bluesclub in Amsterdam) leverde onze dansbare muziek na een lekker optreden een nieuw eigen nummer op: Hip Shaking Harry. Bezoeker Harrie begon te swingen en was niet meer te stoppen. Bij gebrek aan een leuke danspartner nam hij genoegen met een barkruk. In Epe besloot de kroegbazin na een optreden van ons om in de zaak een luchtverversingssysteem aan te brengen: het behang van de wanden liet los als gevolg van het vocht dat het dansende publiek produceerde."

Al jaren staan de mannen van BlueSox op podia in Nederland en België, in (blues)café's, clubs en op festivals. BlueSox is sinds haar ontstaan in 1994 uitgegroeid tot een zeer hecht collectief dat een muzikaal stootje kan hebben. Al jaren opereert de band in praktisch dezelfde samenstelling.

BlueSox valt op door de muziekstijl: een opzwepende mix van rhythm & blues, West-Coastblues en swamp. Volgens velen neemt BlueSox hiermee een bijzondere plaats in onder de bands uit het bluescircuit. Een grote rol is weggelegd voor mondharmonicavirtuoos Ruurd van der Vegt uit Den Bosch. De man heeft een volstrekt unieke stijl en krijgt veel ruimte in het repertoire. BlueSox valt ook op door haar repertoirekeus: de karakteristieke eigen nummers vol met zelfspot van Cor Paridaans, de eigen interpretatie van ander werk en de covers. Ook bijzonder is de tijdsduur van de nummers: kort, maximaal 4 minuten en de band knalt weer verder met het volgende nummer. Bezoekers krijgen nogal wat verrassingen te verwerken. Gitarist Max Storms voegt eraan toe: "Natuurlijk zijn we ook beïnvloed door bands als The Fabulous Thunderbirds, James Harman, Gary Primich en Paul Orta & the Kingpins." De BlueSox-versie van Larry Garners No Free Rides bezorgt veel mensen elk optreden opnieuw kippenvel. Het gitaarwerk bij BlueSox kan venijnig zijn en waar nodig gevoelig. Cor Paridaans staat bekend om de swampachtige stijl van zijn gitaarwerk. Geen ellenlange solo's in ieder nummer. De ritmesectie van de band, gevormd door het tandem Peter Schmid en Ben Raaymakers, wordt gerekend tot de strakste in het circuit.

 


BLUESWEEKEND    19/20 en 21 sept 

The Hoodoogang

Vrijdag 19 september   *    aanvang 21.00 uur    *    gratis   

WWW.THEHOODOOGANG.COM   The Hoodoogang is een band ontstaan in de zomer van 2002 met roots in Spanje. Hun doel was vlug beslist, anders klinken dan andere bluesbands. En al vlug kregen ze de bekendheid in de Benelux die ze verdiende. De schrijverstandem Fernando Neris en El Grande zorgde al vlug voor een resem eigen songs, songs waarvan er nu reeds enkelen klassiekers mogen  worden genoemd. Deze songs worden ritmisch vakkundig gestuurd door de ritmesectie Devlieghere (drums) en Zonderman (bas). Begin 2006 voegde Walter Vos zich bij de band als alt – en tenorsaxofonist en dit zorgde voor een extra dimensie. On stage zorgt The Hoodoogang voor een energieke live-act en trappen ze het gaspedaal regelmatig tot onder. Zo hadden ze reeds de eer op menig gekend festival te mogen aantreden, Meensel Blues, Blues Oan Daa Stoazze, Binkom Blues, Swing Wespelaar, Bluestouch Festival, Blues In Schoten etc. Begin 2007 beslist drummer Zen Fannoy de band te verlaten en wordt vervangen door Raf Devlieghere. Ze beslissen dan ook om van 2007 een soort sabbatjaar te maken en niet alleen hun drummer in te werken maar ook aan nieuwe songs te werken. Hier en daar zul je ze dit jaar aantreffen in een club of klein festival maar hun doel is in 2008 weer volop toeren en een nieuwe cd uitbrengen. The Hoodoogang staat garant voor een avondje blues met invloeden van jazz, rock en funk, zelf noemen ze deze melange Hoodooblues.  

 


The Michael Dotson Bluesband (USA)

Zaterdag 20 september   *    aanvang 21.00 uur    *    gratis    

WWW.MICHAELDOTSONBLUES.COM 

Michael Dotson brengt de authentieke Chicagoblues terug in Nederland. Michael Dotson is geboren in 1957, jaren heeft Michael als ‘side’gitarist gespeeld in de chicago blues scène en heeft nationaal en internationaal getourd. Op dit moment woont Michael in Chigaco Illinois waar hij een aantal jaar geleden zijn eigen band heeft geformeerd waar mee hij in de afrondende fase zit van zijn nieuwste cd. De sound van dit album vat Michael op deze manier samen: Hard hitting electric Chicago blues with a traditional bent to it.Voorafgaande aan dit is hij 6 jaar lang lid van Magic Slim & the Teardrops geweest, met deze line up won hij de vooraanstaande WC Handy Award, ”Best Band 2003”.

Tijdens verschillende tours heeft Michael heel de U.S. gezien en op veel hoog aangeschreven blues festivals gespeeld zoals: San Fransisco Blues Festival, het King Biscuit Blues Festival en Missisipy Valley Blues festival. Meerdere malen heeft Michael met diverse line ups getourd in Europa, Japan, Brazilie en samen gewerkt met o.a.: Jimmy Burns, Homesick James, Billy Boy Arnold, Big Jack Johnson, Big Time Sarah, Liz Manville Greeson en Willie Kent.Als sessie muzikant heeft hij meegewerkt aan cd opnames van o.a.: Magic Slim en Aron Burton.Als tiener in de zeventiger jaren verschool Michael zich al stiekem in de groezelige bluesclubs van de Chigaco blues scène.

Toch waren zijn eerste instrumenten klarinet en saxofoon maar het blues vuurtje werd flink aangewakkerd tijdens het aanschouwen van een live concert van Muddy Waters en al gauw ruilde hij zijn blazers in voor de gitaar. (Michael was destijds 13 jaar)Zwaar geïnspireerd door de blues die hij in zijn jonge jaren kreeg voorgeschoteld is het vanzelfsprekend dat zijn voorkeur uit gaat naar de grondtonen van de blues, gespeeld zoals bijvoorbeeld door: Otis Rush, Buddy Guy, Magic Slim en Junior Welch. Het kan natuurlijk geen toeval zijn dat Michael later zelf met veel van deze jeugdhelden het podium heeft mogen delen.Michael Dotson zal de verzengende grofkorrelige, authentieke Chicagoblues in 2008 weer her-introduceren.

Michael Dotson tour in Nederland: van 12 t/m 21 september 2008

 


The Brian Tambling Band (Ierland)

Zondag 21 september   *    aanvang 21.00 uur    *    gratis

WWW.BRIANTAMBLING.COM     Brian Tambling a native of Cork, Ireand, has moved to the Netherlands and brought his musical experience with him The Irish guitarist has his foundation in Blues, Rock, Jazz and Acoustic music. Picking up the guitar at the age of twelve, Brian was turned onto the blues after discovering a John Lee Hooker tape in his father's music collection. Over the past 10 years Brian has performaned with several different groups troughout Ireland. After the Delta Lee Blues Festivalin 2006, Brian played a solo support set to "Band of Friends (Rory Gallagher's band) in Cork famous Everyman Theatre. Brian also played in a Blues/Rock cover original band and a acoustic Blues duo " The Boeevils". He was the front man of a Rory Gallagher tribute band called "StageStruck", and with this band, Brian played his first international gigs in the Netherlands UK and USA.

 


Leo Kosterband

Zondag 7 september   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis   

WWW.DELEOKOSTERBAND.NL   biografie
De Leo Koster Band is een band rondom singer-songwriter Leo Koster. Na veel gespeeld te hebben in de jaren zeventig en na de uitgave van zijn debuutalbum Gigs, Licks And Chicks is Koster in de periode 1981-1998 druk werkzaam voor zijn verhuurbedrijf voor bands. Eind jaren negentig pikt hij de draad weer op en neemt hij met leden uit Carlsberg, Diesel, Innersleeve, Fungus en Het Goede Doel zijn tweede album op.      

 


The South

Zondag 10 augustus    *    aanvang 15.30 uur    *    gratis

BLUESROCKBAND THE SOUTH   WWW.THESOUTH.NL thesouthfeaturing Gerrie van Heck  
De kern van The South bestaat al zo'n 25 jaar. Een aantal muzikanten uit Midden Brabant besloten om naast hun respectievelijke eigen bands regelmatig bij elkaar te komen. Er werd dan gerepeteerd op de muziek die ze eigenlijk graag wilden spelen. Dat was een mix van Blues, Southern Rock, Jazz en Singer/songwriters stuff. Americana in de brede zin dus. In de oorspronkelijke bezetting deden er verschillende muzikanten afwisselend mee tot er een stabiel groepje overbleef. Optreden was toen bijzaak omdat iedereen nogal druk was met de andere (roots)bands. In 2002 besloten ze om hun inmiddels ruime podiumervaring actief voor The South in te zetten. Frontlady Janne Swolfs was de gelederen inmiddels komen versterken. Van de 'slapende' band werd een stomende Southern Bluesband gemaakt.

Op het repertoire staan, naast eigen nummers, bewerkingen van o.a.The Allman Brothers, Little Feat, J.Geilsband, Willie Dixon, Willie DeVille,Fabulous Thunderbirds, Lisa Haley, Dynatones, Freddy King, Tony Joe White, Doug Zydeco, Billy Holiday, John Watson enz..

 


Syren band

Zondag 17 augustus    *    aanvang 15.30 uur    *    entree 3 euro

(ROCK) 3 DAMES UIT DE USA  (Los Angeles) 

WWW.SYRENBAND.COM   "Just Try To Resist"
It's all about the music. No thrills, no photoshopand no "souped-up" PR.What you see is what you get and what you hear is something else.In a culture where music has become a "fast food" industry, Syren has managed to bring back the art of songwriting with music that strokes your soul, entices you and gives you inspiration.These talented musicians are some of the best in their field & the band's live performance is second to none.The women of Syren have certainly paid their dues to the live scene whether it's playing industry showcases or "we gotta eat" local bars.Being in such high demand since their formation in September 2006 there is no doubt that these women know how to stalk a stage.

 Donderdag 5 juni   *    aanvang 22.00 uur    *    gratis

THEATER rond Bas Maree

Nederhop/ rapper: Ontroerend Goed
Crunch duo: Myson
Cabaretier/ Liedzanger: Johan Hoogeboom
Man met een mening: Felix
Presentatie: Bas Marée en zijn goedbedoelde compagnon Huibert Wilschut
 
Eventuele thema vermelding (niet dat we er heel diep op ingaan) ROKEN! (i.v.m. 1 juli)


NOTNOW ... KOVITCH

Zondag 6 juli   *    aanvang 16.00 uur    *    gratis

De muziek van NotNow...Kovitch! wordt gekenmerkt door een mix van jazz, funk en blues, aanstekelijke grooves, funky ritmes, melodieuze songs, strakke schema’s en vrije improvisaties. De instrumentale muziek wordt afgewisseld door vocale nummers ondersteund door een zangeres wat garant voor een zeer gevarieerd optreden. De bandleden met uiteenlopende achtergronden uit de jazz, blues en rock en pop muziek hebben elkaar gevonden in deze formatie die nu bestaat uit: Michaël Molenaar basgitaar, Jonathan Poelman toetsen, Gugu Ghazarianh gitaar, Kfir Quist drums, Pernell Criens zang en Cor Jansen sax. Het repertoire van de band is geïnspireerd door de muziek van Herbie Hancock, Steps Ahead, Alain Garon, en anderen maar altijd omgevormd tot een NotNow...Kovitch! sound


john

John Dakpo BigBand

Zondag 1 juni   *    aanvang 16.00 uur    *    gratis

Big Band is een professionele, veelgevraagde Afrikaanse percussieband onder leiding van John Tossou Dakpo, West-Afrikaans zanger, danser, percussionist en muziekdocent bij (culturele) onderwijsinstellingen. Bekend om zijn jaarlijkse optreden op het festival Mundial. John Dakpo is bekend en geliefd om de kleurrijke en originele optredens, workshops en andere muziekprogramma's; om het gevarieerde gebruik van instrumenten (djembé, balafon, doundounba, maracash, kalebas, fluit, bongo, conga en kpalongo drum), oorspronkelijke zang en dans; om het uitgebreide, gevarieerde en swingende repertoire. Een optreden van Jotosda is een feest om naar te kijken en luisteren, om aan mee te doen en om je bij in het zweet te dansen!


ty

Blues met TY GARNER & Band

Donderdag 22 mei   *    aanvang 22.00 uur    *    gratis

Bio & background

Ty Garner began life as a busker working the streets of London, Paris and Amsterdam playing folk, ragtime and blues styles of music before settling back in his home town of Mansfield where he established himself as one of the leading talents on the British rhythm and blues scene. Tirelessly, Ty led a dual life as a bandleader and a triple shift factory operative working hard to secure his place in the lineage of the British blues tradition. His outstanding performance at the Edinburgh International Jazz & Blues Festival earned him instant recognition as the most exciting and original blues artist to emerge since the 1960s.

terug naar vorige pagina

 


THEATER rond Bas Maree

Donderdag 8 mei   *    aanvang 21.30 uur    *    gratis

 


SOULPOWER met de HANGOVER-HORNS

Zondag 6 april   *    aanvang 15.30 uur    *    gratis

SOUL POWER featuring JERRY B

Is een energieke Soul-Coverband met zeer dansbare muziek. Het repertoire omvat verschillende stijlen, waaronder soul, funk, pop en ballads. hiermee staat Soul Power voor een swingend feest! soulpowerDe band wordt vertolkt door een leadzanger en 2 leadzangeressen die ieder een eigen karakter, rauwheid en soul hebben, en daardoor voor veel variatie garant staan.
 Tevens beschikt de band over een strakke blazerssectie . Hiermee onderscheidt Soul Power zich van andere coverbands en dit maakt hen uniek in zijn soort. Bij Soul Power staat kwaliteit en plezier voorop en dit brengen zij ook over op het publiek waardoor elk feest er een wordt om nooit meer te vergeten! Ook is er een mogelijkheid om een kleinere bezetting te boeken.


Kortom Soul Power is voor de liefhebbers van soul een aanrader
.

Bezetting.Jerry B zang,Cheeta zang, Monyca zang,bigfoot drums, Anindjola toets, Remi bas en Mick ADHD gitaar zang.en de Hangover-Horns toeters

 


PARIS TEXAS

Zondag 13 april   *    aanvang 16.00 uur    *    gratis

Paris Texas, 6-persoons pop/folk-rockband  maakt gezellige muziek van o.a. J.C. Mellencamp, Springsteen, Stones, REM, Stewart, Dylan, Allman brothers, Steelers wheel, Clapton, de Dijk, Pogues, Willy deville etc.
Een belangrijke plaats in de band is weggelegd voor de instrumenten accordeon en viool waardoor een geheel eigen Paris-Texas sound ontstaat.

De band bestaat uit:

Jan van Asten - Drums
Denise van Harten - Viool
Dick van der Ham - Gitaar/mandoline
Louis van Oeffel - Zang
Paul van Mensvoort - Bas
Willy van Bussel - Accordeon

terug naar vorige pagina


MARK DUFRESNE  &  MAURIZIO PUGNO BAND
Special guests: ALBERTO MARSICO & GIO ROSSI

Zaterdag 26 april   *    aanvang 22.00 uur    *    gratis

Bio & background

Mark DuFresne is de afgelopen 15 jaar één van de meest gevraagde talenten in de noordwest Pacific. Met het accent op origineel materiaal en knappe muzikale stukken speelde hij in geheel  Amerika. De Washington Blues Society onderscheidde hem vaker dan elke andere locale artiest als zanger, songwriter en mondharmonicaspeler. De Washington Blues Society heeft hem ook toegevoegd aan de ”Hall of Fame”.

In 2002 voegde Mark zich als leadzanger bij de populaire band ROOMFUL OF BLUES. Deze legendarische band heeft de Bluesfakkel ongeveer 40 jaar brandende gehouden. In deze rol ontving de band intussen een Grammy nominatie voor ’t album ”That’s Right”. In 2004 wonnen zij als Beste Band de W.C. Handy onderscheiding. Van de lezers van ´t maandblad New England Blues ontving Mark de onderscheiding voor Beste Blues Zanger. In 2005 bracht Roomful of Blues ”Standing Room Only” als 2e cd met Marks zang en mondharmonicawerk uit waarop dezelfde enthousiaste recensies verschenen.

Na vier en ’n half jaar erg succesvol toeren met Roomful of Blues in de U.S.A. en meerdere malen in Europa keerde Mark eind 2006 terug naar z’n thuisbasis de noordwest Pacific. Mark DuFresne heeft  voorafgaande aan de periode met Roomful of Blues 3 cd’s, allen met originele muziek, uitgebracht. De 3 cd’s werden genomineerd of wonnen de onderscheiding Best Local Album van de Washington Blues Society.

‘t Canadese Blues Magazine Real Blues onderscheidde hem in 2000 als ”Songwriter of The Year’’ voor ‘t album ”There’s A Song In There”. Aan deze cd werkten mee:   Kid Ramos en de voormalige Hollywood Fats lineup: Richard Innes, Fred Kaplan en de legendarische bassist Larry Taylor van Canned Heat. Zijn werk op de chromatische mondharmonica wordt nog steeds als één van de meest innoverende in de blues beschouwd. Zijn vakmanschap waarmee hij zijn adem op ’t instrument laat circuleren laat ’t publiek in verwondering achter. Zijn vakbekwaamheid op ’t diatonische instrument betreft een uitvoerige reeks aan stijlen met een eigen bewerking.

Binnen veel mondharmonicakringen wordt Marks naam als voornaamste mondharmonicaspeler genoemd. Marks vermogen het publiek te amuseren en bij ’t optreden te betrekken is zijn sterke kant. Terwijl andere geweldige zangers en mondharmonicaspelers deel uit maakten van Roomful of Blues, wordt door velen bevestigd dat de periode met Mark DuFresne de leukste in hun geschiedenis was.                                                                        

Het magazine Blues Revue maakte een vergelijking van Mark DuFresne, Rick Estrin, Kim Wilson en Paul deLay met Willy Dixon: onderscheidend zanger en onstuimig mondharmonicaspeler, die heel wat vernieuwingen in oud materiaal, goed klinkende eigen melodieuze- en boeiende originele composities brachten.

Mark gaat deze Europese tour samenspelen met Maurizio Pugno,  één van de momenteel beste gitaristen van Italië. Zij spelen een selectie van Pugno’s nieuwste cd ”That’s What I Found Out”, uitgebracht door ’t Amerikaanse label Pacific Blues Records, geproduceerd door Jeff Scott en Jerry Hall (producers van James Harman, Kid Ramos, Mississippi Heat, Gene Taylor etc.). Dit project werd geschreven door en opgenomen met de geweldige zanger en mondharmonicaspeler Sugar Ray Norcia.

Maurizio staat bekend als een perfect begeleider voor zangers. Hij heeft een aantal van de beste blueszangers zoals Sugar Ray Norcia, Tad Robinson en Mark DuFresne en andere geweldige muzikanten zoals Dave Specter, Mike Turk, Sax Gordon, Kellie Rucker, Egidio ”Juke” Ingala, Ian Paice, Alberto Marsico, Rico Blues Combo (4 cd’s uitgebracht), Mitch Woods, Matt Leddy en vele anderen tijdens hun Europese tour begeleid. Mike Turk omschrijft Maurizio’s prestaties met ”zuiver- en eerlijk gitaarwerk met noot voor noot de gepaste toon bij iedere muzikant’’.

De DuFresne/Pugno samenwerking speelt op bekende Europese Blues Festivals en in bekende clubs. De ondersteunende muzikanten Gio Rossi op drums en Alberto Marsico op KeyB orgel zijn twee van de beste muzikanten die samenspeelden met Joey de Francesco, Larry Taylor, Alex Schultz, Lynwood Slim, Brian Templeton, Jesse Davis, Jimmy Whiterspoon, Finis Tasby, Sugar Blue, Jimmy Cobb, Bobby Durham, Kenny Burrell etc. Zij speelden wereldwijd op belangrijke festivals en brachten diverse cd’s uit, waaronder Maurizio Pugno’s album.

de Band:

  • Mark DuFresne - Zang & Mondharmonica
  • Maurizio Pugno - Gitaar
  • Alberto Marsico - KeyB Orgel
  • Gio Rossi - Drums

terug naar vorige pagina


Singer Song Salon op dinsdagavonden medio 2009

Iedere dinsdag    *    aanvang 21.00 uur    *    entree 3 euro

Ruud van den Boogaard

Dinsdag 18 augustus aanvang 22.00 uur entree gratis

Open Hart - Debuut album van Ruud van den Boogaard


Dat het dorpje Knegsel met JW Roy één van Neerlands grootste songschrijvers voortbracht dat wisten de meesten wel. Wat men doorgaans niet weet is dat deze JW in zijn vroege jeugd zijn liedjes schreef samen met zijn boezemvriend Ruud van den Boogaard. En dat moet een speciaal duo geweest zijn. Want uit dit debuut album Open Hart van Ruud van den Boogaard blijkt dat Knegsel twee songschrijvers van formaat heeft voortgebracht.

Van den Boogaard maakt zijn debuutplaat in het Brabants en voert strijd met drank, vrouwen, verliefdheid, trouw, spijt, het dorp en de stad. In tegenstelling tot velen van zijn vakgenoten doet Van den Boogaaard dat met een treffende humor, droog cynisme en een directe openheid. Zijn taalgebruik is zo vanzelfsprekend dat je steeds het gevoel hebt dat je samen met hem in een café staat en het lief en vooral ook het leed zonder blad voor de mond besproken wordt.
Bij Van den Boogaard geen tenenkrommende rijmelarij of valse melancholie. Dat hij en passant het ultieme dorpslied schrijft, na al die jaren Mallebabbe naar de kroon steekt en het ongemak van kortstondige relaties blootlegt is een kunst op zich. Muzikaal is het allemaal ook buitengewoon creatief. Rauw en toch verzorgd. De samenwerking met topproducer Gabriël Peeters werpt hier zijn vruchten af.
Na beluistering kunt u er net zoals na een goed cafébezoek weer even tegen aan. Maar dan zonder kater.
Van den Boogaard lucht zijn hart, zingt recht uit het hart en heeft het hart op de tong. 'Open hart' is derhalve een passende titel voor een bijzonder debuut album.

 

Bas de Haan

Dinsdag 25 aug  aanvang 22.00 uur  entree gratisBas de Haan is een bluesman.
Hij zingt en gromt, speelt en slaat op zijn gitaar, blaast op zijn harmonica en stampt met zijn voeten. Hij speelt vele traditionele bluesnummers, maar ook eigentijdse songs, klassieke stampers en zelfgeschreven materiaal krijgen een plaats op zijn repertoire lijst, echter altijd gekleed in een (country) bluesjasje.
Een greep uit het CD-rek bij hem thuis (afdeling Blues): Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Muddy Waters, John Mooney, Sonny Landreth, Corey Harris, Keb' Mo', Little Walter, Sonny Boy Williams, enz.

Bas staat garant voor pure en ongepolijste zang, gecombineerd met gedegen en onvervalst gitaarwerk. Hij speelt de blues op zijn eigen manier en volgens zelfbepaalde regels, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en intensiteit van de gekozen nummers en altijd met respect voor de meesters van vroeger en nu.

BEN PRESTAGE  US

Dinsdag 1 sept aanvang 22.00 uur  entree gratis

Ben Prestage

Iemands muzikale wortels kunnen voorvaderlijk ver worden getraceerd. Het spreekt tot de verbeelding als je je kan beroemen op een overgrootmoeder die faam genoot als vaudeville artieste en met een medicine show meereisde, wanneer je grootvader een deelpachter was en je eigen moeder een pianiste met voorkeur voor boogie woogie. Bovendien schonk vader Kenneth Prestage aan zijn zoon Ben een zelfvervaardigde lapsteel gitaar die tot heden tot zijn muzikale uitrusting behoort.

Ben Prestage heeft het dus van geen vreemden wanneer hij vandaag als een ‘one man band’ furore maakt. Zijn speelterrein bepaalt hij zelf of het nu in de Beale Street in Memphis is, de kleinere clubs of bars op zijn reisweg of grotere folk- en bluesevenementen. Overal staat hij zijn mannetje met een variatie van instrumenten, waaronder de gitaar, banjo, bluesharp en een drumkit. Maar ook handgemaakte instrumenten zijn inmiddels zijn handelsmerk. Tot tweemaal toe mocht hij de ‘Lyons/Pitchford Award’ ontvangen als ‘best diddley-bow’ speler. Een vriend van hem, John Lowe uit Memphis, vervaardigde dit instrument voor hem.

Opgegroeid in de Staat Mississippi verhuisde Ben later naar Florida waar hij de grondlagen van de Mississippi muziekcultuur combineerde met de swampblues van Florida. Inmiddels doorkruiste hij de Staten van Amerika van Californië, over Tennessee en Carolina tot zijn huidige woonplaats Florida, vanwaar hij oversteekt naar Europa. Bovendien vindt hij tijd om albums uit te brengen, tot heden vijf, die allen op goede kritieken werden onthaald.

 

30-6 Harry Niehof Groningse singer songwriter die sinds eind 2003 in 't plaatselijke dialect zingt. In 2004 heeft hij met Los Bomberos de cd "Cuba Blues" gemaakt. Alle teksten, over het verborgen leed op het platteland, kwamen van zijn 'bluesy roots hand'. In april van 2007 presenteerde Niehof zijn nieuwe cd "Straks is 't weer janken" De combinatie van stem, gitaarspel en sfeer roept mistroostigheid met een knipoog op. Harry houdt niet van poeha en heeft weinig woorden nodig, hoe hij zingt heeft zeggingskracht. Zijn gitaarspel is bluesy fingerpickend op akoestische gitaar of spannend, rauw uithalend op elektrische gitaar. Zijn sound klinkt Amerikaans maar ook de thematiek van tekst ligt in 't overzeese verlengde. Altijd onderweg, de liefde, het landschap, mijmeringen over zaken die hem licht poëtisch bezig houden. Begin 2008 krijgt hij de Streektaalprijs 2007 uitgereikt. Support = Kingtonic Silicone lichaamsdelen, een absurde recordpoging, auditie doen voor een Broadway show, joyzappen met een Tijdmachine, een Shuffle Puck-fettisch, Oudhollandsch Sushi-werpen,… zo maar een paar onderwerpen waarover het Utrechtse Kingtonic, zomerse engelstalige popsongs schrijft. Frank Paats: zang/akoestische gitaar, Nanette Boxman: zang/huis-tuin-en-keuken-percussie, Petra Gerrese: piano.

7-7 Jenna Jenna Attison begon als singer-songwriter vanaf het moment dat ze de artieste Sara K ontmoette die een rasechte artieste herkende en haar aanspoorde om haar talenten intensiever te gebruiken. Ze kreeg hulp van muziekproductiebedrijf Vanmerloot Music Pros, dat haar begeleidde in het proces van schrijven, arrangeren en opnemen, hetgeen resulteerde in opnamen van haar debuut CD "Better Days". Na de opname sessies en een aantal concerten vond ze haar muzikale 'buddies' in Dami Corlazzoli (solo-gitaar) en Juan van Emmerloot (slag-gitaar). Juan, ook bekend als drummer bij artiesten als Snowy White, Popa Chubby, Walter Trout en Steve Lukather, is bij Jenna Attsion actief als co-writer / producer, slag-gitarist en percussionist. Dami is een talentvolle gitarist met een fantastische feel, sound en toon waar je kippevel van krijgt. Het repertoire, van origine een typische singer-song stijl, heeft in triovorm een dynamiek en energie die je eerder aan een rockband doet denken.

14-7 Dolly, I beg your pardon Damestrio rondom 1 microfoon bestaande uit Mariska Petrovic (mandoline, banjo, zang), Ines van Deursen (contrabas, zang) en Corina Golsteyn (gitaar, zang) met een grote liefde voor bluegrass, alternatieve country en folk tradities. Als vanuit een hutje op de hei laten ze zich inspireren door o.a. Gillian Welch, Claire Lynch en Emmylou Harris met een knipoog, een lach, een traan en vooral gedreven akoestisch speelplezier en meerstemmige zang. Kortom door de wol geverfde, enthousiaste huisvrouwen met een hobby en een passie voor oorspronkelijke muziek.

21-7 Gene Taylor (US) Bluesman vooral bekend van samenwerking met the Blasters, Canned Heat, James Harman, the Red Devils en the Fabulous Thunderbirds. Momenteel werkt hij als een solo Blues & Boogie-Woogie zanger-pianist in Europa en is hij woonachtig in Neerpelt België alwaar hij aan een solo cd werkt die in de herfst van 2009 zal verschijnen. Ga voor een complete biografie en discografie naar www.gene-taylor.com

28-7 Seylon Zanger/pianist/gitarist Hans van Binsbergen en zanger/gitarist Peter Taminia brengen vooral warme, sfeervolle haast esotherische popsongs. Afwisselend...van slow en dramatisch naar lichtvoetig en dynamisch. Tussen eigen werk door klinkt af en toe een geleend lied (Tom Waits, Paul Weller, Split Enz). Hans en Peter zoeken bij elke song naar het mooiste arrangement, en variëren live daarom regelmatig met instrumenten, naast acoustische- en electrische gitaren, piano/synth wordt ook basgitaar, mandoline, en percussie gebruikt. Op YouTube staat een videoclip http://www.youtube.com/watch?v=bzj5Ki8yAeA

6-1 Puur 

Leuke, frisse, jonge popband met een zangeres schoteld het publiek eens wat anders voor. Om zich te onderscheiden van het gros begonnen ze met het schrijven Nederlandse teksten. De liedjes van de hand van de zangeres zijn niet in een hokje te plaatsen maar liggen wel erg lekker in het gehoor en roepen herkenning op. De heldere stem van Elisa en de vloeiende melodieën van Erik en Jeffrey geven PUUR een compleet en eigen geluid. Klein en lief, hard en hartverscheurend, recht uit het hart en in je gezicht! Normaal versterkt met bas en drums maar de bezetting voor deze avond is, Elisa van Dolderen; zang, Jeffrey Poll; gitaar en Erik Smans; toetsen.

Support = Danny Keetels

Al jaren actieve muzikant uit de regio Eindhoven / Den Bosch. Naast zijn rol als zanger/gitarist in de bands Shotgun Shiva en Rocco heeft hij een akoestisch project waarmee hij in kleine bezetting het eigen lied brengt.

13-1 KC Mckanzie & Rik vanden Bosch (D/NL)

Toen KC 15 was zat ze naast haar zus in de auto en de radio speelde The Weight van the Band. Vanaf dat moment wist ze dat dit het geluid was dat ze wilde gaan maken.At 17 KC McKanzie owned a brightly coloured guitar and only 5 records. Op haar 17e  bemachtigde KC een felgekleurde gitaar en slechts 5 snaren.  Shortly afterwards KC McKanzie wrote her first songs and recorded her first album "Weird Tunes From A Wild Mind" in 2004.Kort daarna schreef ze haar eerste liedjes en in 2004 nam ze haar 1e album "Weird Tunes of a Wild Mind" op.The album was considered "promising" by the Press. Het album werd ontvangen als veelbelovend en iIn 2006 KC McKanzie released "The Widow Tries To Hide" (BCB Records).n 2006 KC McKanzie volgde hear 2e release. KC heeft een heel eigen combinatie van country, folk en blue-grass maar op haar nieuwe CD "Hammer & Nails" verlegt KC haar muzikale grenzen een beetje.She wrote 13 compositions of a brightness, depth and beauty, with strong and timeless melodies. Ze schreef 13 composities van een helderheid, diepte en schoonheid, met ijzersterke en tijdloze melodieën die dThe listener is just captured and simply enchanted.e luisteraar is direct vangen en betoveren. Rik begon in zijn zevende levensjaar met gitaar spelen en deed z’n 1e optreden op de schoot van Sinterklaas. De Amsterdammer heeft het getokkel dus flink in de vingers. Het duurde nog tot zijn 17e voor hij met Arne Wolfswinkel samen ècht muziek ging maken, in het kader van de zogenaamde 'huisvlijt'. Die samenwerking mondde al snel uit in een band die inmiddels acht jaar bestaat: Chimney Brothers dat met zijn roots in de punkrock tijd nu voornamelijk een garagerock band is. Persquote nav z’n nieuwste album 'Coffee, Cigarettes & Beer'; ‘’De cd telt maar liefst zestien songs. Het niveau is hoog en constant. De arrangementen zijn zo eenvoudig mogelijk gehouden. Gitaar, piano en zang zijn de belangrijkste instrumenten. De opnames klinken heerlijk puur. Het lijkt bijna alsof Rik bij je in de huiskamer zit te spelen. Een van de hoogtepunten van de plaat is 'Three Times A Lady', de sfeer is mooi opgebouwd en doet bij vlagen denken aan Tim Buckley of Nick Drake.’’

20-1 Larry Cook

Ofwel lariekoek van Maarten Veldhuis uit Haarlem die al dik twintig jaar deel uit maakt van de Nederlandse rock scene. In’t verleden op drums als bas later als zanger en songwriter van ‘GRIN’ en vervolgens ‘t project ‘The Blue Man Can’, waarmee hij voor Sony twee platen uitbrengt in het begin van de jaren negentig. Ook wordt zijn werk opgenomen door  ‘Sjako!’ en ‘The Pilgrims’. Eind jaren 90 werkt Veldhuis als scriptschrijver voor o.a. het bekroonde ‘Van God Los’. Als muzikant laat hij in 2003 weer van zich horen. Onder zijn nom de plume Larry Cook verschijnt ‘Greetings from Promiseville.’ De critici zijn enthousiast en het album krijgt noteringen in zowel Oor’s Moordlijst als de Euro Americana Chart.  In mei ‘08 bracht hij ‘The Love Interest’ uit.

Support = Mattanja

24 jarige Amsterdamse studeerde als klassieke zang aan het conservatorium aldaar. Ze bracht eind juni haar eerste solo cd ‘Balloons’ uit gevuld met eigen engelstalige akoestische liedjes zichzelf begeleidend op piano.

27-1 Pierre Hagelaars

Studerend aan de Popacademie in Rotterdam ontwikkeld deze songwriter zich tot een vakman van de 1ste orde. Bewegend tussen akoestische pop, beïnvloed door folk en duidelijk klassiek geschoold, tovert deze jongeman prachtige klanken uit z’n gitaar en banjo Ook worden stem en mondharmonica hartstochtelijk gebruikt. Deze avond wordt hij verder begeleid door een violist.

Support = Silly Willy

Zanger-gitarist van de Udenhoutse band Wilburg, maar vandaag in zijn alleentje.

2-6-09 Rachel Harrington (US) De door Rachel geschreven liedjes bewegen zich op de nauwe grens van folk, country en blues. Met haar CD de "The Bootlegger's Daughter" maakte ze een melancholisch droomdebuut. Dat Harrington met open armen werd ontvangen, zit in eerste plaats in de aantrekkingskracht van haar prachtige stem welke vertrouwd in de oren klinkt bij de liefhebbers van o.a. Gillian Welch. Rachel's nieuwe CD "City Of Refuge" kwam in juni 2008 op twee binnen in de Euro-Americana chart en kreeg airplay op Radio 6 bij Hubert "On The Air" van Hoof en Ruud "American Connection" Hermans (CD van de week). Ze wordt vergezeld door Zak Borden op gitaar en mandoline. Support = You, me & other people Singer-songwriter Lucas Schlicher van de groep 'You, me and other people' is een rustigere weg ingeslagen. Voorheen bestierde hij de indieband Sofa. Vanavond als duo samen met een multi-instrumentalist.

9-6-09 Geoff Baker (US) De in California woonachtige singer/songwriter Geoff was geboren in Los Angeles maar is her en der opgevoed. Toen hij 14 was leende hij een gitaar maar die heeft hij nooit meer terug gegeven. Op de middelbare school werd hij beinvloed door The Jesus and Mary Chain, the Pixies en Joy Division. Later ontwikkelde hij zijn smaak door meer folky artiesten te volgen als Mississippi John Hurt, Woody Guthrie, Nick Drake en Bob Dylan. Hij begon zijn voorliefdes te mixen in een stijl die hij zelf omschrijft als 'furious finger-picking, folk urgency & post-punk energy'. Onmogelijke dromen in pakkende liedjes met ietwat giftige teksten. Z'n 1e EP 'Patriot Acts', een collectie van boze politieke protest songs, verscheen in 2004. Hij bracht dat zelfde jaar een volwaardig album 'Know the Rain Here' uit, hetgeen bol staat van country, americana en folk invloeden. Support = Ambacht Jorn Roodbol en Eric Weterings, beide zanger en gitarist, en oprichter van de band Ambacht. Beiden schrijven ze, ieder in eigen stijl, tekst en muziek voor deze nederpopband. De samenwerking leverde mooie composities en lovende kritieken op

16-6-09 Marten de Paepe Trio warme, akoestische fluisterliedjes, uitgesproken lente- en herfstmuziek in het genre van etherische americana en new folk. Marten is als singer-songwriter een folkie, zijn muziek wordt gemaakt met minimale middelen. In december 2007 is een debuutalbum uitgebracht en dat ontving lovende kritieken in poptijdschriften en internetmagazines. De plaat werd enthousiast ontvangen in radioland; Kris Kijne van 3VOOR12 (Down from the mountain) zei over Marten de Paepe: "Etherische americana noem ik het. Plak er maar je eigen label op, wat je wilt maar don't miss him!" Jaap Boots nodigde de Paepe in februari uit voor Cantina op radio 6 en schreef na de aflevering: "Hij is er trots op tot het jongste gilde van de Nederlandse singer-songwriters te behoren. En dat mag hij ook zijn, want met zijn kwaliteiten is niets verkeerd." Marten de Paepe - zang en gitaar, Chantal van der Leest - zang, harmonium, xylofoon, Jan-Pieter Maaijwee - elektrische gitaar. Support = Rob & Consort Bossche zanger en schrijver van 't Nederlandse lied Rob van Veenendaal, gaat deze keer wel heel straf van start met nieuw repertoire in een duo-bezetting.

23-6-09 the Rain Poets Singer-songwriters Ries de Wit en Armand Wijskamp uit Arnhem en omgeving zijn in 2000 begonnen als The Rain Poets. De eerste vijf jaar traden The Rain Poets op als duo. Sinds de release van de CD "Soundtrack" in september 2005 wordt live in allerlei bezettingen opgetreden met drummer Martijn Peters (Backwater, Novact), bassist Jeffrey Brugman en gitarist/toetsenist Hans van Binsbergen. Muzikaal ontstaan daardoor diverse smaken: van "klein en intiem" als duo, trio of kwartet tot een fullsize vijfmans band: The Rain Poets XL. In welke bezetting ook wordt opgetreden, de songs met elementen uit rock, americana, pop, folk en alternative staan altijd centraal. Grote voorbeelden van de band zijn David Bowie, Jeff Buckley, Led Zeppelin en Radiohead. Een allesomvattende term? Dan zou het zoiets moeten worden als singer-popwriter's rock. Het belangrijkste motto van The Rain Poets: Less is More! Support = Grapes of Grain Singer-songwriter duo bestaande uit Alexis Vos en Berend Jan Ike.

3-2 Long Conversations & the Closet Orchestra
Op een donkere vrijdagochtend in 2004, rond 11 uur, loopt de broer van Olaf een huiskamer binnen. En daar zit het dan. Op de spaanse gitaar van hun vader ramt hij barre-akkoorden of zijn leven ervan afhangt, en jankt vage teksten over drukke pleinen, meisjes, en de prijs van wasmachines. Sterk beinvloed door de helden van zijn ouders (Dylan, Young, Cohen) en indie-rock (van Dinosaur Jr. tot Death Cab for Cutie), zingt hij zijn ongepolijste nummers met de snik van ‘Bright Eyes’. Later gaat hij meer richting de Americana van Gram Parsons en Ryan Adams. En wordt hij vergeleken met Lou Reed, maar dat is, in zijn eigen woorden, "dikke vette poep. Je klinkt zelf als Lou Reed!"
Support = Jacob Arch In Amsterdam gevestigde singer-songwriter met invloeden van Bowie, Barret, Brel e.a. Verwacht geen typische singer-songwriter-sound maar liedjes waar tekst, begeleiding en zang zich voegen naar de stemming van de song.

10-2 Stammer Lee Trio rond zanger-gitarist-percussionist Leo de Vlieger. Samen met Peter Sorg sinds begin jaren '90 actief bij Red Kidney. Als die band stopt gaat Leo verder als Stammer Lee. Bij vriend en producer Oscar Holleman gaat hij op zoek naar een authentieke vorm in tekst en muziek, met invloeden van helden als Nick Cave, Johnny Cash, Lou Reed en Tom Waits. Als semi-akoustisch trio richt Leo zich nu op live-concerten, met Peter op contrabas en op gitaar Rob van Rijswijk. Hij weet in korte tijd zijn eigen geluid in te passen. Door zijn ruime ervaring als arrangeur en componist wordt zijn invloed op deze terreinen ook steeds groter. Door de compacte bezetting op het podium klinken ze beheerst, intrinsiek en ‘open’. Perfect voor het vertolken van hun muziek, geworteld in ‘murderballad’, country en blues.
Support = Grapes of Grain
Duo-versie van Utrechtse indie-pop en melancholische alt.country band. Berend Jan Ike ;gitaar/zang, Alexis Vos; zang/gitaar. Denk aan Ryan Adams, R.E.M., Pavement.

17-2 The Bowmans (US)
Sarah en Claire Bowmans zijn zingende zusjes, sterker nog het betreft hier een tweeling. Als drie-jarigen bedachten ze zelf al harmonieën en heuse liedjes die de omgeving verbaasden en natuurlijk hun ouders zwaar vertederden. In 2004 verhuisde het duo van Davenport, Iowa, tenslotte naar New York. Daar groeide hun faam al snel. De dames hebben een uniek en geheel eigen geluid, dat toch heel goed in de ‘klassieke’ tradities past. Americana, singer-songwriter, klassiek, vaudeville, noem een stroming en je hoort het terug. Nieuwsgierig en verrassend. Folk, vaudeville, rock en operette op volstrekt unieke wijze gemixed tot een muzikaal explosief mengsel dat vertedert, verbaast, ontroert en aangenaam prettig verplettert. Support = Jeroen Kant Singer-songwriter uit Rotterdam (af)studerende aan het conservatorium aldaar. Speelde jarenlang electrisch gitaar in bands en raakte steeds meer geboeid door blues helden als Robert Johnson en Jimi Hendrix. Hij besloot zelf te gaan zingen en schrijven. Autobiografisch werk over gevoel, liefde en leven.

3-3 The Practicles
The Een songwriterscollectief die samen elkaars liederen spelen, waarbij het om de liedjes gaat, liedjes brengen mensen bij elkaar. Een bijzondere ervaring als je wordt overgeleverd aan de diverse stijlen van ieder individu. Of er nu twee of vijf van het collectief op het podium staan. Deze avond in ieder geval als duo bestaande uit Martijn Hadders en Jascha van Roij. Wellicht dat celliste Kate Adams ook aantreedt. Van Jascha, ook wel bekend van het initiatief Cafestival, kwam eind november ’08 zijn solodebuut Smalbum01 uit.
Support = Jos Broos
Relaxed integere en intens breekbare singer-songer uit Den Bosch die op subtiele wijze de snaren en stem beroert. Inspiratiebronnen zijn o.a. C, S, N & Y en John Martyn. Ook speelt hij met z’n eigen ‘Broosband’.

10-3 Vanessa Peters Trio (US)
Vanessa is verkozen tot een van de 10 beste folk artiesten in Austin en daarmee aardig bekend in Texas, waar ze vandaan komt. De volle touragenda echter laat zien dat ze ook druk bezig is naam te verwerven in de rest van de wereld. De afgelopen twee jaar heeft ze zowel Amerika als een groot deel van Europa doorkruist. Maar het touren heeft haar pen niet opgedroogd; sinds 2005 verschenen er drie albums van haar hand die allen hoge ogen gooiden bij de critici. Op haar meest recente album, Little Films, verhaalt Vanessa over de verlossende en tegelijkertijd vernietigende krachten die onze eigen persoonlijk films hebben op ons leven. Critici noemen dit Vanessa’s beste album tot nu toe, een album vol verrassende teksten, pakkende melodieën en een stem die nog dagen in je hoofd blijft hangen  – door een recensent omschreven als “een stem die je zou krijgen als je de eerlijkheid van Lucinda Williams, de jeugdigheid van Beth Orton, en de gratie van Suzanne Vega zou combineren.”  Support = Mathijs Leeuwis Na een muzikale zoektocht van jaren door stijlen als funk en jazz stortte de Bossche Mathijs zich volledig op de blues en gerelateerde muziek. Begin ‘07 begon hij met het schrijven van liedjes en is hier meteen het podium mee opgegaan. Eind ‘07 kwam z’n 1e album uit en in ‘09 gaat het 2e, ‘Klei, Sront en Zand’ verschijnen.

17-3 St Patricks day Big Bo & Friend i.p.v Danny Guinan (EI)
Deze inmiddels 10 jaar in Nederland wonende Ier heeft zichzelf inmiddels aardig bewezen in de Nederlandse en Belgische muziekscene. Puttend uit de folktradities van z'n vaderland geeft hij z'n liedjes een moderne tint in een stijl die toch ook weer als curieus en ouderwets aanhoort. Het feit dat 'ie niet bang is om zijn eigen(wijze) gitaarspel met invloeden als cajun, country en jazz te doorspekken maken hem een aparte en interessante verschijning met een performance die gepaard gaat met humorvolle anekdotes. Danny heeft inmiddels 5 albums gemaakt.
St. Patricksday
A holy saint provides in a national Irish celabrationday.

24-3 SmithB
Helmondse zanger/gitarist Maurice Roosen speelt en zingt in de beste amerikaanse tradities. Z’n CD ‘’From one heartache to the next’’ is verleden jaar uitgebracht op het Monkeyman label en inmiddels gaat hij ook door het leven als frontman/ zanger van The Woods, een schrijver/muzikant in hart en nieren dus. Hij wordt deze avond bijgestaan door een contrabassist en een kunstschilder/muzikant op akoestisch gitaar, dobro, lap steel, papoose en mandoline. Er worden naast songs van z’n laatste plaat, recent eigen werk en enkele covers van o.a. Ryan Adams, Tom Waits en Dayna Kurtz gespeeld.
Support =  I Am A KungaLO!
Eénmansproject van gitarist Thijs Jacobs, die in 2008 eindelijk zijn zangangst overwon. Bereid je voor op een optreden vol melancholische popliedjes met een vleugje country en folk, echter vaak met een onverwacht bombastisch slot.

 

31-3 The Epstein (UK)
Oxfords geliefde alt-country trio ‘The Epstein’ kwam tot stand terwijl singer- songwriter Olly Willis aan het werk was op een boerderij in de wildernis van Wyoming. Hun unieke geluid wordt gecreeerd door de variatie aan instrumenten. O.a. akoestische, electrische en spaanse gitaar, banjo, mandoline, bouzouki, klokkenspel, percussie, melodica, keyboards, ondersteund door driestemmige vocalen. The Epstein neemt ons mee op een reis door stoffige blues, filmische arrangementen, folk, americana en country-rock. Het in eigen beheer uitgebrachte  ‘Last of the Charanguistas’ werd released in nov. 2007 en werd goed ontvangen met uitstekende reviews in o.a. Rolling Stone. In jan. 2008 werd het uitgeroepen tot album van de week op UK’s Radio 1. Op dit moment waren de eerste 1000 CD’s al verkocht. In de zomer van 2008 speelde The Epstein op vele festivals met hun terugkeer op het Glastonbury Festival als een van de hoogtepunten.
Support = Peter Habets Zanger/frontman van voorheen folkband Matzko uit Brabant Inmiddels woonachtig in Utrecht en op het solopad met eigen en integer lied.

7-4 Ember (US/UK)
‘Full-time travelling female duo’ doet, naast Spanje, Ierland, Wales, Mexico en USA, ook Nederland, waaronder Welvaart en de Pimp, regelmatig aan. De dames maken gebruik van stem, gitaar, viool, cello en mondharmonica brengen ‘originals & traditionals’ volgens de beste folktradities in een mix van keltische, middeleeuwse en amerikaanse 'western' muziek. Prachtige, humorvolle en sterke performance met meertalige, meerstemmige en meerkleurige klanken.
Support = Dennis Wels & Rudy Bressers
Singer-songwriter brengt met ‘Nightflowers in Bloom’ een overtuigend en met regelmaat kippenvel bezorgend album. De sympathieke Boxtelnaar bewijst daarmee een getalenteerd liedjesschrijver te zijn. De liedjes zijn gevoelig en melancholisch uit hart en ziel, geïnspireerd door artiesten als Jeff Martin, 16 Horsepower, Mark Lanegan en Damien Rice.

14-4 Tom Mank & Sera Jane Smolen (US)
Dit duo bestaat sinds ’94 uit een rauwe, autodidactische singer-songwriter (zang, gitaar) en een door ’t conservatorium klassiek opgeleidde celliste. Deze 2 mensen, met zo een verschillende stijl en achtergrond, klinken samen wonderschoon in een eclectische muzikale mix. Poëtisch, aards, klassiek, spannend, werelds, integer, geestverruimend en vooral erg mooi. Samen hebben ze reeds 3 albums geproduceerd waarop hun eigen, wat ongewone, maar zeer bijzondere geluid vele lovende kritieken oogsten in hun geboorteland.
Support = Floor Ze is 13! Leverancier Theo zag haar een paar liedjes vertolken en mailde PP; ‘’Het is ongelooflijk hoe ze op zo'n jonge leeftijd zingt en liedjes van anderen en zichzelf brengt. Ze wil heel graag een keer op een echt podium optreden en ik dacht dat ze als voorprogramma bij Tom & Sara Jane zeker niet zou misstaan.’’

21-4 De Ministers
D’r is echt iets aan de hand, als de Ministers komen. Emotionele, persoonlijke, poëtische affaires en zaken aangaande het algemeen belang, worden tijdens hun zittingen uitgebreid besproken en bezongen. De veelal ingetogen liedjes van schrijver Tim Driessen vragen de volledige aandacht van de luisteraar voor de grote momenten in het leven, die zich meestal in de kleinste dingen aan ons openbaren. De liedjes worden gebracht onder begeleiding van Joop Leemans op gitaar en Walter Wilhelm op bas.
Support = Atilla Vural (CH)
Zwitserse snarenvirtuoos op 8- en 14-snarige gitaar. Zijn eigen woorden over z’n muziek; ‘Meine music hat weder ein Etiket, noch ein Name.’

28-4 JoeBuddy & DownHomeKing (Fi)
Dit Finse duo timmerde al enkele jaren aan de weg voordat hun debuut in 2006 in hun eigen land een ware hype ontketende. De rest van Europa had hen echter nog nooit gehoord, totdat ze in 2008 met de opvolger ‘Whole lotta of things to do’ aantoonden geen ééndagsvlieg te zijn. De blues van Jo Buddy & Down Home King III voert je langs Ragtime, Down Home Blues, Old Spirituals, Swamp Boogies, Soul, Rock´n`Roll, Rockabilly, Garage Rock, West-African Rhythms en zelfs Spaanse Flamenco ... Dat alles rauw als R.L. Burnside, opwindend als Howlin’ Wolf en ongeremd als een jonge punkband. Ol’ time blues lovers weten dat we te maken hebben met vuige blues waarvoor niet is doorgeleerd: overstuurde gitaren, paniekzang en elementaire drums. Uitgaande van eclectische bronnen slaagt dit duo er in een geheel eigen visie op de blues te brengen.
Support = Meike Meike Veenhoven schrijft liedjes onder de titel: Liedjes van weemoed  en andere gevoeligheden. Maar ze zingt gelukkig ook liedjes die glimlachen om ‘t eigen romantisch verlangen. Ze begeleidt zichzelf daarbij op de piano.

2007 - 2008

16-9 Rue Royale (US/UK)

Een muzikale reis die zijn beginpunt kent bij de overzeese romance van Ruth en Brooklyn Dekker. Beïnvloed door Fleetwood Mac, Sufjan Stevens, Zero 7 en de Soul van Elbow and the Doves evolueerde ze langzaam tot het eigen ‘kaarslicht-geluid’ van Rue Royale. Zich nog niet bewust van dat hun beider stemmen zo mooi bij elkaar klonken, begonnen ze in maart 2006 samen te schrijven hetgeen weer resulteerde tot krachtige folkpop. En het sloeg in als een bom; dit hadden ze eerder moeten doen!  Brooklyn groeide op in St Louis bij ouders die musiceerden in de kerk. Hij speelde in het koffiehuis-cirquit met "God's green earth" voordat hij in 1998 naar Chicago verhuisde. Ruth groeide op in Staffordshire, UK en luisterde in haar tienertijd naar Britpop en folkrock. Ze ontmoette Brooklyn tijdens een singer-songwedstrijd in de States en het was ‘love at first sight’. Het stel trouwde vijf jaar geleden in Engeland en verhuisde Ruth als Mrs. Dekker mee met Brookln naar Chigago.

Support = …?

23-9 John Lester

Juryrapport Mooie Noten; “Het zou wederom een optreden van zeer hoog niveau worden; de ervaren John Lester heeft een wat hese, warme stem waarmee hij prachtige en diepgelaagde nummers ten gehore brengt. Omdat hij zichzelf begeleidt op de (contra)bas ligt de vergelijking met een artiest als Sting al snel voor de hand. Toch heeft de muziek van John Lester een onmiskenbaar eigen stijl die het midden houdt tussen het beste uit de jazz, folk en blues. Zeker het inventieve gebruik van een ‘loop-station’ geeft een bijzonder karakter aan z’n optredens.

Support = Dennis Wels

Geef de man een gitaar en hij brengt zijn intieme luisterliedjes met een warme, ongepolijste stem. Zijn stijl is een cross-over van Blues, folk, americana en country.  Met zelfgeschreven liedjes in bedient hij een breed publiek dat valt voor zijn gevoelige, openhartige en vooral ook romantische aanpak. Wels heeft nog een sterke troef achter de hand in de vorm van gitarist Rudy Bressers.

30-9 Nathan Hamilton (US)

Deze persquotes zeggen alles; ‘’Roots-rock dat af en toe doet denken aan Neil Young's Crazy Horse, maar dan voorzien van een extra bluesimpuls. Nathan Hamilton zelf klinkt afwisselend als Bruce Springsteen, Chris Isaak en Townes van Zandt. Direct bij eerste beluistering al een erg overtuigende plaat, maar iedere volgende keer dat je hem hoort wordt Six Black Birds van Nathan Hamilton eigenlijk alleen maar beter. Een prachtige collectie goudeerlijke rocksongs.". "Hier wordt gerockt, met lead gitarist Billy Brent Malkus in de hoofdrol. Soms met zijn drieën tegelijk, zoals The Drive-By Truckers dat ook zo goed kunnen. Het gewapend maar verrassend transparante beton wordt afgewisseld met rustiger en vaak prachtige ballads. Hamiltons hoofdpersonen hebben het vaak niet makkelijk. Soms slaan ze op de vlucht, maar vaker nog nemen ze het heft in eigen hand: 'I don't follow down the path of my dead hero's / My hero's are only dead in the end'. Bij mij is inmiddels alle twijfel verdwenen; Six Black Birds is slordigheid tot kunst verheven." Dit optreden niet als band maar als duo.

Support = No Polyester

Trioversie van een Bossche band met melodieuze, poprock composities. Deze avond bestaande uit Joost van Opzeeland: zang, gitaar, Floris Nijdam: gitaar, Erik Dera; percussie. Wegens succes geprolongeerd!

7-10 The Shiner Twins

Zeker geen nieuwkomers; zanger/slide-gitarist Richard van Bergen uit Amerongen is al omschreven als beste roots-gitarist van Nederland. Hij speelde in J.W. Roy's One Night Band, The Millstreet Bluesband en The Crown Jewels. Met toetsenist Roel Spanjers maakte hij deel uit van The Sunset Travelers, die uitstekende recensies kregen voor hun in 2002 verschenen CD For The Sake Of It. Zanger/gitarist Jack Hustinx is al meer dan 25 jaar actief in en rond Eindhoven en heeft in die periode als drijvende kracht van Arti Rhythm, The Soul Survivors en The Backbones z'n sporen ruimschoots verdiend. Gezamelijk vormden de heren enkele jaren terug de spil van The Malford Milligan Band, de begeleidingsband van de Storyville en Double Trouble zanger uit Austin-Texas, waarmee ze in 2002 en 2003 drie keer uitgebreid op tournee waren door de Benelux.

Support = Jan de Waard

Ervaren Bossche tekstschrijver/componist zet deze avond ’t publiek weer eens ouderwets op ’t Verkeerde Beentje.

14-10 Thad Beckman (US)

Geboren in Portland, Oregon begon Thad als tiener te spelen in High school bands. Tijdens de Vietnam-oorlog zat hij in de luchtmacht, maar toen die eindigde begon hij klassieke gitaar te studeren in Florida. In de late jaren tachtig verhuisde hij naar het noorden van California en werd al snel bekend in de lokale muziek-scene die in hem een buitengewoon talent zag. Twintig jaar later is hij nog altijd actief als professioneel muzikant. In 2006 verscheen zijn laatste CD Blues Gone By, een eerbetoon aan zijn helden o.a. Mississippi John Hurt, Jimmy Reed, Howlin' Wolf, Skip James en Charlie Patton. Zijn ‘originals’ verhalen over zijn leven waarbij de rode draad in zijn songs de ervaringen zijn die hij opdeed als muzikant langs de stoffige wegen van de westkust van California tot aan de oostkust in New Jersey en de plaatsen daartussenin. Hij heeft ‘t beleefd en doorleeft is duidelijk te horen aan z’n stem.

21-10 Carrie & Camille (US)

Een dubbelprogram van 2 dames uit Amerika op tour. Camille Bloom tourt ‘fulltime’ om haar vele platen, o.a. geproduceerd door Paul Kimble (Radiohead, David Gray) onder de aandacht te brengen. In een energieke en intense ‘performance’ brengt ze een mix van rock, folk, funk en pop en is inmiddels "Seattle's own American Idol" genoemd. Quotes n.a.v. haar laatste album ‘Say Goodbye to Pretty’: "This is wonderful; full of life; wild, sweet and rich in its sound textures; graced with songwriting that fills the heart and surprises the mind". “It takes just one listen to know that you are amidst a star.’’ Carrie Clark leerde zichzelf aan gitaar en piano te bespelen en haar eigenzinnig stemgebruik varieert, soms in 1 ademteug, soepel tussen kracht en tederheid. Vanuit deze eigen benadering schrijft ze liedjes in country, blues en cabaret tradities handelend over ''one night stands, love lust divas and dark lullabies’’. Zelf zegt ze hierover:  “I am a generally happy person, but songwriting seems to bring out the dark side of my emotions.“ Opererend vanuit Seattle deed ze ook podia in San Francisco, Austin, Albuquerque, Nashville en Phoenix aan.

28-10 Ons

Wat kunnen we over Ons zeggen? Dat hun lied ‘Hier ben ik dan’ op 22 tv-zenders te zien is geweest ? Of moeten we gewoon zeggen: prachtig mooie luisterpopliedjes. Het Nederlandstalige ONS is het gezelschap rondom singer/songwriter Joost Poppelaars. Nadat deze in 2005 pianist Jorick de Kruif ontmoet richten zij samen ONS op. Na de release van de EP in 2007 raakt hun agenda goed gevuld en klinken nummers als ‘Had ik alvast maar je naam’ en ‘Hier ben ik dan’ meerdere malen op radio en tv. Sinds 2008 worden zij live versterkt door een ritmesectie, bestaande uit Martijn Vaassen (bas) en Johan van Summeren (percussie).

9-12 The Bucketboyz 

Ed, Ted en Fred verbinden de ‘west Tennessee swamps’ met de Amsterdamse bayou. Blue-grass dus maar dan met een grote stadse anarchistische, haast punky en minstens half geschifte inslag. Op rammelende instrumenten, met krakerige stemmen en een hoge dosis humor, drank en drugs zetten ze de boel genadeloos op z’n kop. Naast eigen songs komen ook zeer herkenbare, soms gewoon foute, liedjes in bij vlagen huiveringwekkende tempi voorbij. Zeer aanstekelijk en dansbaar ook nog eens. Support = Last Horizon Acoustische versie van een rockband die zich, op een zondagmiddag, eerder in de Rode Pimpernel presenteerde. Zang, gitaar, piano, bas en percussie.

16-12 Het Andre Hendrix Trio

Bluegrass en country zoals te doen gebruikelijk gebracht op louter akoestische instrumenten. Andre schrijft zijn eigen muziek en Nederlandstalige teksten, soms ook wordt een bestaande melodie van eigen tekst voorzien. Misschien niet al te zeer voor de hand liggend, maar het zorgt er wel voor dat zij voor iedereen te verstaan zijn en het verhoogt natuurlijk ook de meezingfactor. Want het uiteindelijke doel van dit trio is om van elk optreden een feestje voor iedereen te maken. Het trio bestaat uit Andre Hendriks; zang, mandoline, octaaf-mandoline, Mari Schellekens; zang, bas. John v.d. Broek; zang, gitaar, banjo.

Support = Mariska Petrovic

Deelt de grote liefde voor Amerikaanse akoestische bluegrass, country en folk met het damestrio de dollys. Beїnvloed door Emmylou Harris, Gillian Welch en Ricky Lee Jones speelt ze ook solo, maar dan haar eigen songs.

23-12 Philip Kroonenberg

Graag geziene troubadour uit Scheveningen die al vanaf zijn veertiende op de planken staat, zowel solo als met band. Hij heeft een enorm repertoire met uitsluitend eigen werk opgebouwd. De stijl beweegt zich tussen een soort swampblues, calypso, alt. Country en klinkt erg 'southern' Amerikaans, maar heeft een volstrekt eigen, nogal broeierig en zwoel geluid.  Vermaard om z’n donkere stemgeluid, soepele gitaar- en ukelele-spel en niet in de laatste plaats om de ambachtelijke en aanstekelijke liedjes. Net als bv. een Arthur Ebeling is hij een van Nederlands best bewaarde geheimen.

Support = John C Fraser

Singer/songwriter uit Eindhoven die jaren met diverse bandjes door Europa gereisd heeft vind het nu tijd worden om de wereld kennis te laten maken met zijn solowerk. Ingetogen luisterliedjes met een explosieve presentatie die zich laten vergelijken met Damien Rice en Jeff Buckley.

30-12 Gewoon, met z’n 2tjes 


Een recensie in het Parool zei: “Wat een stemmen, wat een prachtige songs”. De recensie na een optreden: “Het optreden van dit singer/songwriterduo op het podium, was iets waar menigeen blij door verrast werd. Het formidabele stemgeluid van Dorien Teeuwisse en het sublieme gitaarspel van haar partner bracht menig bezoeker in vervoering.” Dorien Teeuwisse en Gerard Biersteker zijn het project: Gewoon, met z’n 2tjes. Nederlandse en Engelstalige songs van eigen hand. Geen deiners of tranentrekkers. Gewoon, mooie (pop)songs met thema’s die henzelf aan het hart gaan. Liefhebben, scheiden, kinderen opvoeden, carrière. Gewoon de dingen van hun dag. Geen rare fratsen, 1 gitaar, 2 stemmen, af en toe een rammeltje en mooie muziek. Composities en menig tekst; gitarist/zanger Gerard Biersteker, tekst; zangeres Dorien Teeuwisse.

Support = Sabine de Lat

24-jarige singer-songwriter uit Tilburg maakt akoestische pop met veel aandacht is voor tekst, sfeer en arrangement. Over haar debuut "Misleading time" (‘06) schreef Fret “alsof ze naast je staat en in je oren fluistert” en OOR “adembenemend” Sabine momenteel aan haar nieuwe album dat eind februari 2009 uitkomt.

DINSDAG  26-8 aanvang 20.30 uur  SAM

3 meiden uit Tilburg die hard aan de weg timmeren in singer-song land. Prachtige, soms 3-stemmige zang waarbij ze zichzelf begeleiden op gitaar, bas en toetsen. Frisse folk geluiden die melodieus, kleurrijk, melancholiek en dan weer vrolijk klinken. Persoonlijk, gevoelig en ontwapenend over bv. een chagrijnige vrijdagavond of het verlies van hun jeugdige onbezorgdheid en altijd uit het (eigen) leven gegrepen.

Support: Rens Hensen

Singer-songwriter met melancholieke en romantische inslag en het uitgangspunt dat elke song een individuele bewerking en karakter verdient. Elke song krijgt haar eigen klankkleur en het totale repetoire vormt een boeiend kleurenpallet. Hij maakt gebruik van authentieke instrumenten waarvan de piano een hoofdrol vervult.

2-9 Guy Tortora (US)

De in Pasadena, California geboren en getogen zanger en (slide) gitarist bleef na wat omzwervingen in de Engelse hoofdstad plakken om er een muzikantenbestaan op te bouwen. Met die verhuizing heeft hij de binding met de roots van zijn vaderland echter niet verloren. Begin dit jaar bracht hij zijn derde solo-cd ‘Living On Credit’ uit  waarmee hij in Engeland een top-10 notering in de blues-charts bereikte. Hierop een mix van folk- en blues-traditionals en eigen composities waarin het verhaal en de boodschap centraal staan. In sommige van die songs schuilt een bittere ondertoon of sluimert de kritiek tegen het sociale onrecht waarbij Tortora kritiek uitoefent op de uitbuiting van de Afro-Amerikaanse bevolking. Ook voor de covers blijkt Tortora een goede neus te hebben zoals Blind Willie Johnson’s Nobody’s Fault But Mine, J J Cale’s Super Blue en Curtis Mayfield’s soulvolle People Get Ready waar hij tot de kern van het origineel doordringt.

Support = …?

9-9 Ian Britt (UK)

Na een kleurrijke jeugd en puberteit doorgebracht te hebben in Sheffield ontvluchtte Ian zijn roots om muziek te gaan studeren in Manchester. Hij bleef hier 7 jaar en behaalde een 1e graads bul in populaire muziek en geluidsopname waarna hij een contract tekende bij Jalapeno records (o.a. Kraak en Smaak). Ian treedt vaak op in de UK en recenter op het vaste land van Europa en hij maakte zijn Nederlandse debuut in bij TV10. In oktober en november 2007 tourde hij wederom door Nederland en speelde o.a. op het Crossing Border Festival te Den Haag, in het Paard van Troje, maar ook in vele intieme kleinere zalen. Britt weet overal waar hij komt de harten van het publiek te veroveren met zijn zeer toegankelijke muziek die hij als een ware troubadour met het publiek deelt.

Support = PP Solo

Wie schrijft die blijft.

19-8 Arthur Adam
Ofwel Arthur ten Cate, een begenadigd multi-instrumentalist / singer-songwriter uit Utrecht. Schrijft jazzy popliedjes die intiem, breekbaar maar ook dynamisch en spannend met een lekker lyrisch stemgebruik gebracht worden. Hij doet soms denken aan collegae als Joni Mitchell, Jeff Buckley en Damien Rice en speelde zich door de loop der jaren flink in de kijker bij o.a. de Grote Prijs, North Sea Jazz en diverse nationale radiostations.

Support = Gitta de Ridder
Jonge Naardense groeide op in Almere maakt sinds haar 14e  muziek. Op haar 19e  werd ze aangenomen op de Rockacademie te Tilburg waar ze na 2 jaar besluit haar eigen songs ten gehore te gaan brengen. Zo volgde er in 2007 een tour door Duitsland en stond ze in de halve finale van de Grote Prijs van NL.

10-6 Cara Luft & Hugh McMillan (C) concertposter
Zingend voor ze kon praten leerde Cara de gitaar kennen op haar 4e! Opgroeiend tussen klassieke, folk en jazz musici, leerde ze al snel het podium en het publiek te bespelen met een natuurlijk gemak en gratie. Bijzonder elegant beroert ze de snaren van gitaar, banjo en mandoline in de veelal zogenaamde open stemming. Zowel haar teksten als aankondigingen getuigen van een groot sociaal bewustzijn, ongebreidelde fantasie en ritmische intensie waarbij ze balanceert tussen plezier en medeleven. Ze wordt dit optereden vergezeld door multi-instrumentalist Hugh McMillan.

Support = Hartog Eysman
Amsterdamse songwriter zat in rock, jazz, dance en soul bands en kwam in 2006 weer terug bij waar ooit begon: liedjes schrijven op zijn gitaar. Zijn debuut CD "Storyteller" is net opgenomen en komt binnenkort uit.

17-6 The Shiner Twins
Zeker geen nieuwkomers; zanger/slide-gitarist Richard van Bergen uit Amerongen is al omschreven als beste roots-gitarist van Nederland. Hij speelde in J.W. Roy's One Night Band, The Millstreet Bluesband en The Crown Jewels. Met toetsenist Roel Spanjers maakte hij deel uit van The Sunset Travelers, die uitstekende recensies kregen voor hun in 2002 verschenen CD For The Sake Of It. Zanger/gitarist Jack Hustinx is al meer dan 25 jaar actief in en rond Eindhoven en heeft in die periode als drijvende kracht van Arti Rhythm, The Soul Survivors en The Backbones z'n sporen ruimschoots verdiend. Gezamelijk vormden de heren enkele jaren terug de spil van The Malford Milligan Band, de begeleidingsband van de Storyville en Double Trouble zanger uit Austin-Texas, waarmee ze drie keer uitgebreid op tournee waren door de Benelux.

Support = Jan de Waard
Ervaren Bossche tekstschrijver/componist zet deze avond ’t publiek weer eens ouderwets op ’t Verkeerde Beentje.

24-6 Bernard Brogue
Brits geörienteerde singer-songwriter uit Apeldoorn, brengt eigen werk, de ene keer verstilde, soms melancholieke ballads, dan weer stevige popsongs. Een mengeling van whisky, mystieke nevelen en vervolgens heftige uitbarstingen. Brogues warme stem doet volgens de kenners wel denken aan een combinatie van Nick Drake en Luka Bloom. “De muziek heeft elementen van pop en jazz in zich met een melancholische rode draad door alle nummers heen met altijd veel sfeer” (Muziekwereld, dec. 2006). Bernard wordt begeleid door Tom Jansen op fretloze bas.

Support =
Etan Huijs
Singer-songwriter uit Venray startte in 2000 zijn soloproject Etan. In de periode 2002-2005 bracht Etan 3 demo-cd’s uit; ‘Whatever Comes To Mind First’, ‘Exit Stardust’ en ‘The Art Of Living’. In 2006 werd de live-bezetting uitgebreid met pianiste Maartje Smedts.


13-5 Sam's Falling (C/NL)
creates a ..subtle..sonic..lift..Dit duo uit Vancouver Canada viert een soort van thuiskomst met een tournee door Nederland, Engeland en omliggende landen ter ondersteuning van de release van hun derde CD "Coinciding". De leden van Sam's Falling, Cynthia Hall en Pim Bouwens, beide voormalige inwoners van Eindhoven, hebben een zeer opvallende warme, vloeiende, zachte muzikale stijl gecreëerd die een serie van invloeden zoals pop en jazz en folk mixt. Hun fijn vakmanschap en diep begrip voor teksten en muziek zijn handelsmerken geworden voor een ver reikende en snel groeiende groep Sam's Falling fans.

Support = Harrie van Grinsven

Ambitieuze zanger/pianist van 20 jaar uit Den Bosch e.o. Spelend in 3 bandjes en zo nu dan solo is hij behoorlijk druk met de muziek bezig. Hij speelt vanavond eigen werk en een aantal nummers van zijn bands met ondersteuning van zijn vader Gerrit op saxen.

20-5 Camille & Carrie (US)
Een dubbelprogram van 2 dames uit Amerika op tour. Camille Bloom tourt ‘fulltime’ om haar vele platen, o.a. geproduceerd door Paul Kimble (Radiohead, David Gray) onder de aandacht te brengen. In een energieke en intense ‘performance’ brengt ze een mix van rock, folk, funk en pop en is inmiddels "Seattle's own American Idol" genoemd. Quote n.a.v. haar laatste album ‘Say Goodbye to Pretty’: "This is wonderful; full of life; wild, sweet and rich in its sound textures; graced with songwriting that fills the heart and surprises the mind" (Bill Fisher, Victory Review) Fox News shreef: “ It takes just one listen to know that you are amidst a star.’’ Carrie Clark leerde zichzelf aan gitaar en piano te bespelen en haar eigenzinnig stemgebruik varieert, soms in 1 ademteug, soepel tussen kracht en tederheid. Vanuit deze eigen benadering schrijft ze liedjes in country, blues en cabaret tradities handelend over ''one night stands, love lust divas and dark lullabies’’. Zelf zegt ze hierover:  “I am a generally happy person, but songwriting seems to bring out the dark side of my emotions.“ Opererend vanuit Seattle deed ze ook podia in San Francisco, Austin, Albuquerque, Nashville en Phoenix aan.

Support = Andy van den Heuvel
Met pure emotie en warmte schrijft Andy zijn teksten. Met een rauw gebroken stem raakt hij daarbij op gitaar de gevoelige snaar. Vandaag wordt hij ondersteund door Miguel op mondharmonica en gitaar.

27-5 Moi, le voisin
In 2005 werd Moi, le voisin opgericht.
Lot Broos, Laurens Ham en Benjamin van Vliet probeerden toen voor het eerst de minimalistische, akoestische muziek van laatstgenoemde in een verrassend arrangement te gieten: cello, basgitaar, gitaar en zang. Deze bezetting ging de hoofdrol spelen in de set liedjes die ontstond en die eind 2006 werd samengebracht op debuutalbum Viola. Een cd waarop woorden als 'onaf' en 'twijfel' van toepassing zijn en de doorgaans negatieve connotatie bij die begrippen genegeerd wordt. De pers over Viola: 'een nieuw probaat middel tegen ongedierte... een garantie voor kippenvel' , 'een prima debuut van deze Utrechtse folkband' , 'een talentvol newfolktrio' , 'breekbaar, schuw, ruw/onaf en mooi'  

Support = No Polyester
Trioversie van de jonge Bossche band No Polyester met melodieuze, eigen poprock composities. Deze avond bestaande uit Joost van Opzeeland: zang, gitaar, Floris Nijdam: gitaar, Erik Dera; percussie.

3-6 Lesley Young (C)
Dame uit Toronto Canada begon haar artistieke leven toen ze een gitaar kreeg op haar 16e. Na een studie aan de kunstacademie, een opleiding reflexologie en een baan als sous-chef vervolgde ze haar studie-activiteiten in de richting van gitaar en compositieleer. In een mix van pop en jazz doet haar gitaarspel denken aan Joan Armatrading, Bruce Cockburn, Jimmy Page en Nick Drake. Qua composities laaft ze zich makkelijk aan Suzanne Vega, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, The Beatles. Persquote; ‘’You know that feeling you get from biting into dark chocolate, being torn between guilt and unadulterated pleasure?" ‘’....irresistible old school tunes that boast sturdy hooks, sparse but tasteful accompaniment and a cool, clear voice that cuts through the typical tortured, singer-songwriter syndrome…’’

Support = Robert Allen Trio

De drie gezworen muziekvrienden herbeleven op eigen wijze hun roots. Spetterend akoestisch werk en prachtige harmonische samenzang gebaseerd op jaren 60 muziek van o.a. de jonge Bob Dylan.

1-4 Shannon Lyon (C)
Canadese Singer-songwriter uit Ontario van bijzondere kwaliteit en met integere klasse. Heeft inmiddels zo’n 5 albums, o.a. bij het Nederlandse rootslabel Inbetweens Records, uitgebracht. Sterke songs die lonken naar Neil Young & Gram Parsons. Noord-Amerikaanse en Canadeese linken dus. Breekbaar, intens maar ook dynamisch. Stond 3 maal in cafe Welvaart maar maakte echt furore op menig Nederlands podium en festival. Waarom? Kom maar luisteren! 

Support = Christian Alsemgeest

Singer-songwriter met een ‘twist’ uit Den Haag. Stond met z’n band Invisible Movements in 2007 in de finale van de Grote Prijs van Zuid- Holland en gaat nu op solopad.

8-4 Roesy (EI) concertposter
In Amsterdam woonachtige Ierse schilder en singer-songwriter. Deze kunstenaar deelde ‘t podium met o.a. Bert Jansch, Joan Armatrading, The Waterboys, Badly Drawn Boy, Billy Bragg, John Martyn, Donovan, Shane MacGowan. Een beheerst, relaxed, vriendelijk en mooi stemgeluid dat doet denken aan Donovan en Nick Drake. Hij was in 2004 genomineerd als ‘Best New Irish Act’ en in 2005 eindigde hij op nr. 8 in het lijstje van ‘Hot Press Awards’. Integer, vakkundig en erg mooi.

Support = Willemwiebe
Na een aantal jaren met zijn eigen band gespeeld te hebben maakt Willemwiebe van der Molen het weer klein; met zijn accordeon zingt hij over zijn nieuwe schoenen, z'n onderburen & het genot van 's nachts autorijden.

15-4 Vanessa Peters (US)
Vrouwelijke singer/songwriter uit Austin, Texas als trio op tour in Nl. 2 stemmen, 2 akoestische gitaren en multi-instrumentalist Alex Akela, al vaker in de salon gesignaleerd, op viool en mandoline. Rootsmuziek in de beste blue-grass, country en folk tradities.

Support = Dennis Wels

Singer/songwriter uit het Brabantse Boxtel brengt sfeervolle luisterliedjes vol  Blues en Americana en in trant van Tom Waits, Mark Lanegan, David Eugene Edwards, Tom Barman, Zita Swoon en Bruce Springsteen. Maakt o.a. gebruik van banjo, mondharmonica, cajon, dobro en strijkbas.

22-4 Gerrit
Trio geformeerd rond de gitarist en songwriter Gerrit de Boer, voormalig bandleider van de band Jamesz, winnaar van de Dutch Jazzcompetition 2000. Jamesz tourde met Bird award winnaar Toon Roos en zangeres Izaline Calister door binnen- en buitenland en speelde meerdere malen op het North Sea Jazz Festival. Gerrit geeft zijn muziek gratis weg, in ruil voor een reactie. Maar liefst 4000 CD’s met ‘Homeless Songs’ zijn in Club Panama begonnen aan een reis over de wereld, op zoek naar een luisterend oor. Ze worden via een netwerk van vrienden vanuit Nederland in 15 wereldsteden verspreid. De Homeless Songs zijn aanstekelijke liedjes gespeeld in akoestische bezetting van zang, gitaar, accordeon en contrabas  klinken warm, melangolisch en opzwepend.

Support = Somewhere Man
Akoestische identiteit van de Bredase passievolle band Teaser. De broers Arjan en Gertjan Crielaard, beiden zang en gitaar, brengen een akoestische mix van covers en eigen songs die direct lekker klinken, niet in de laatste plaats door de sterke samenzang.

29-4 Ian Britt & Yamit Mamo (UK)
Na een kleurrijke jeugd en puberteit doorgebracht te hebben in Sheffield ontvluchtte Ian zijn roots om muziek te gaan studeren in Manchester. Hij bleef hier 7 jaar en behaalde een 1e graads bul in populaire muziek en geluidsopname waarna hij een contract tekende bij het label Jalapeno records (o.a. Kraak en Smaak). Ian treedt vaak op in de UK en recenter op het vaste land van Europa en hij maakte zijn Nederlandse debuut in bij TV10. In oktober en november 2007 tourde hij wederom door Nederland en speelde o.a. op het Crossing Border Festival te Den Haag, in het Paard van Troje, maar ook in vele intieme kleinere zalen. Britt weet overal waar hij komt de harten van het publiek te veroveren met zijn zeer toegankelijke muziek die hij als een ware troubadour met het publiek deelt.

Yamit
is een stralende ster uit de Londonse muziekscéne, bekend om haar krachtige stem en haar gevoelige accoustische soulgeluid. Yamit bracht haar kinderjaren door in de israelische Negev-woestijn en werd ze erg beinvloed door de diversiteit en ethniciteit van de israelische muziek, om vervolgens naar London te verhuizen waar ze vanaf haar elfde toevlucht zocht in muziekoptredens. Daar werd ze vooral beinvloed door Ella Fitzgerald en Freddy Mercury en schreef ze op haar 14e haar eerste songs. Nadat ze aan haar opleiding populaire muziek aan de universiteit van Salford begon, won Yamit een songwriting-wedsrtijd uitgeschreven door Universal.

6-5 De Ministers
Als de Ministers komen is er echt iets aan de hand. Emotionele, persoonlijke, poëtische zaken en zaken aangaande het algemeen belang, worden tijdens de zittingen uitgebreid besproken en bezongen. De veelal ingetogen liedjes van liedschrijver Tim Driessen vragen de volledige aandacht van de luisteraar voor de grote dingen in het leven, die zich meestal in de kleinste dingen aan ons openbaren. De liedjes worden gebracht onder begeleiding van Joop Leemans op gitaar, Walter Wilhelm op bas en Tony van den Broek op drums. De Ministers treden op van Groningen tot Aardenburg, van Den Haag tot Doetinchem, van café tot theater, van gelegenheidsborrel tot gevangenis.

Support = David Savage
A local dude from England still going strong on stage. Is momenteel bezig met z’n eerste plaatopname.

13-5 Sam's Falling (C/NL)
creates a ..subtle..sonic..lift..Dit duo uit Vancouver Canada viert een soort van thuiskomst met een tournee door Nederland, Engeland en omliggende landen ter ondersteuning van de release van hun derde CD "Coinciding". De leden van Sam's Falling, Cynthia Hall en Pim Bouwens, beide voormalige inwoners van Eindhoven, hebben een zeer opvallende warme, vloeiende, zachte muzikale stijl gecreëerd die een serie van invloeden zoals pop en jazz en folk mixt. Hun fijn vakmanschap en diep begrip voor teksten en muziek zijn handelsmerken geworden voor een ver reikende en snel groeiende groep Sam's Falling fans.

Support = Harrie van Grinsven

Ambitieuze zanger/pianist van 20 jaar uit Den Bosch e.o. Spelend in 3 bandjes en zo nu dan solo is hij behoorlijk druk met de muziek bezig. Hij speelt vanavond eigen werk en een aantal nummers van zijn bands met ondersteuning van zijn vader Gerrit op saxen.

20-5 Camille & Carrie (US)
Een dubbelprogram van 2 dames uit Amerika op tour. Camille Bloom tourt ‘fulltime’ om haar vele platen, o.a. geproduceerd door Paul Kimble (Radiohead, David Gray) onder de aandacht te brengen. In een energieke en intense ‘performance’ brengt ze een mix van rock, folk, funk en pop en is inmiddels "Seattle's own American Idol" genoemd. Quote n.a.v. haar laatste album ‘Say Goodbye to Pretty’: "This is wonderful; full of life; wild, sweet and rich in its sound textures; graced with songwriting that fills the heart and surprises the mind" (Bill Fisher, Victory Review) Fox News shreef: “ It takes just one listen to know that you are amidst a star.’’ Carrie Clark leerde zichzelf aan gitaar en piano te bespelen en haar eigenzinnig stemgebruik varieert, soms in 1 ademteug, soepel tussen kracht en tederheid. Vanuit deze eigen benadering schrijft ze liedjes in country, blues en cabaret tradities handelend over ''one night stands, love lust divas and dark lullabies’’. Zelf zegt ze hierover:  “I am a generally happy person, but songwriting seems to bring out the dark side of my emotions.“ Opererend vanuit Seattle deed ze ook podia in San Francisco, Austin, Albuquerque, Nashville en Phoenix aan.

Support = Andy van den Heuvel
Met pure emotie en warmte schrijft Andy zijn teksten. Met een rauw gebroken stem raakt hij daarbij op gitaar de gevoelige snaar. Vandaag wordt hij ondersteund door Miguel op mondharmonica en gitaar.

27-5 Moi, le voisin
In 2005 werd Moi, le voisin opgericht.
Lot Broos, Laurens Ham en Benjamin van Vliet probeerden toen voor het eerst de minimalistische, akoestische muziek van laatstgenoemde in een verrassend arrangement te gieten: cello, basgitaar, gitaar en zang. Deze bezetting ging de hoofdrol spelen in de set liedjes die ontstond en die eind 2006 werd samengebracht op debuutalbum Viola. Een cd waarop woorden als 'onaf' en 'twijfel' van toepassing zijn en de doorgaans negatieve connotatie bij die begrippen genegeerd wordt. De pers over Viola: 'een nieuw probaat middel tegen ongedierte... een garantie voor kippenvel' , 'een prima debuut van deze Utrechtse folkband' , 'een talentvol newfolktrio' , 'breekbaar, schuw, ruw/onaf en mooi'  

Support = No Polyester
Trioversie van de jonge Bossche band No Polyester met melodieuze, eigen poprock composities. Deze avond bestaande uit Joost van Opzeeland: zang, gitaar, Floris Nijdam: gitaar, Erik Dera; percussie.

3-6 Lesley Young (C)
Dame uit Toronto Canada begon haar artistieke leven toen ze een gitaar kreeg op haar 16e. Na een studie aan de kunstacademie, een opleiding reflexologie en een baan als sous-chef vervolgde ze haar studie-activiteiten in de richting van gitaar en compositieleer. In een mix van pop en jazz doet haar gitaarspel denken aan Joan Armatrading, Bruce Cockburn, Jimmy Page en Nick Drake. Qua composities laaft ze zich makkelijk aan Suzanne Vega, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, The Beatles. Persquote; ‘’You know that feeling you get from biting into dark chocolate, being torn between guilt and unadulterated pleasure?" ‘’....irresistible old school tunes that boast sturdy hooks, sparse but tasteful accompaniment and a cool, clear voice that cuts through the typical tortured, singer-songwriter syndrome…’’

Support = Robert Allen Trio

De drie gezworen muziekvrienden herbeleven op eigen wijze hun roots. Spetterend akoestisch werk en prachtige harmonische samenzang gebaseerd op jaren 60 muziek van o.a. de jonge Bob Dylan.

10-6 Cara Luft & Hugh McMillan (C)
Zingend voor ze kon praten leerde Cara de gitaar kennen op haar 4e! Opgroeiend tussen klassieke, folk en jazz musici, leerde ze al snel het podium en het publiek te bespelen met een natuurlijk gemak en gratie. Bijzonder elegant beroert ze de snaren van gitaar, banjo en mandoline in de veelal zogenaamde open stemming. Zowel haar teksten als aankondigingen getuigen van een groot sociaal bewustzijn, ongebreidelde fantasie en ritmische intensie waarbij ze balanceert tussen plezier en medeleven. Ze wordt dit optereden vergezeld door multi-instrumentalist Hugh McMillan.

Support = Hartog Eysman
Amsterdamse songwriter zat in rock, jazz, dance en soul bands en kwam in 2006 weer terug bij waar ooit begon: liedjes schrijven op zijn gitaar. Zijn debuut CD "Storyteller" is net opgenomen en komt binnenkort uit.

17-6 The Shiner Twins
Zeker geen nieuwkomers; zanger/slide-gitarist Richard van Bergen uit Amerongen is al omschreven als beste roots-gitarist van Nederland. Hij speelde in J.W. Roy's One Night Band, The Millstreet Bluesband en The Crown Jewels. Met toetsenist Roel Spanjers maakte hij deel uit van The Sunset Travelers, die uitstekende recensies kregen voor hun in 2002 verschenen CD For The Sake Of It. Zanger/gitarist Jack Hustinx is al meer dan 25 jaar actief in en rond Eindhoven en heeft in die periode als drijvende kracht van Arti Rhythm, The Soul Survivors en The Backbones z'n sporen ruimschoots verdiend. Gezamelijk vormden de heren enkele jaren terug de spil van The Malford Milligan Band, de begeleidingsband van de Storyville en Double Trouble zanger uit Austin-Texas, waarmee ze drie keer uitgebreid op tournee waren door de Benelux.

Support = Jan de Waard
Ervaren Bossche tekstschrijver/componist zet deze avond ’t publiek weer eens ouderwets op ’t Verkeerde Beentje.

24-6 Bernard Brogue
Brits geörienteerde singer-songwriter uit Apeldoorn, brengt eigen werk, de ene keer verstilde, soms melancholieke ballads, dan weer stevige popsongs. Een mengeling van whisky, mystieke nevelen en vervolgens heftige uitbarstingen. Brogues warme stem doet volgens de kenners wel denken aan een combinatie van Nick Drake en Luka Bloom. “De muziek heeft elementen van pop en jazz in zich met een melancholische rode draad door alle nummers heen met altijd veel sfeer” (Muziekwereld, dec. 2006). Bernard wordt begeleid door Tom Jansen op fretloze bas.

Support =
Etan Huijs
Singer-songwriter uit Venray startte in 2000 zijn soloproject Etan. In de periode 2002-2005 bracht Etan 3 demo-cd’s uit; ‘Whatever Comes To Mind First’, ‘Exit Stardust’ en ‘The Art Of Living’. In 2006 werd de live-bezetting uitgebreid met pianiste Maartje Smedts.

4-11 Katbite (NZ)

In Nederland verblijvende Nieuw-Zeelandse timmert aan de weg als singer-songwriter met een punkgeurtje. Kat Leese (zang, gitaar, piano) studeerde op de universiteit van Wellington en de Nelson School of Music (pop & rockmuziek). Hierop vloog ze naar Europa alwaar snel een voorkeur voor Nederland bleek. Kat maakt vrolijke muziek met behoorlijk sarcastische teksten en stond ze reeds in de finale van de Grote Prijs Zuid-Holland. Daarnaast zet ze zich enthousiast in voor collega’s middels het ‘Singer-Songwriters Guild’. Eerder solo in de salon als support nu als duo en main-act met percussionist Jeroen de Zeeuw.

Support = Lucas Batteau


Het is moeilijk de roots van Lukas Batteau te bepalen. Hij heeft een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en groeide op in achtereenvolgens Zuid Korea, Nederland en Amerika. Zijn traditionele klanken worden verweven met invloeden uit de alternatieve jaren 90. Zijn nummers zijn krachtig, sferisch en vooral melodieus.


11-11 Rob Klerkx

Begon ooit muziek te maken op piano en trompet, maar speelde vanaf z’n tienerjaren drums bij diverse bands en volgde ’t R’damse conservatorium. Hij ontwikkelde zich als live- en studiomuzikant bij o.a. Supersub, Jelle Paulusma en Moke en hij manifesteerde zich schrijver/producer van theaterprojecten. Sinds 2004 speelt hij ook als singer-songwriter/multi-instrumentalist. In 2006 verschijnt z’n debut (singer-song) EP ‘New Roads’ waarover mensen zeggen; atmosferisch, intens, poppy, acoustisch, melodieus, degelijk, gracieus en eerlijk. Rob laat zich begeleiden op electrische en acoustische gitaren en geeft een dynamische performance met ingetogen maar ook scherpe en rauwe momenten. Support = Revenging Juliet Deze vanuit Den Bosch opererende rockband is sinds 2004 gestart als project van zanger/gitarist Sander Tonino en gitarist Michel Wolters. Ze maakte in het verleden deel uit van veelbelovende bands als Green en Crash Karma. Deze avond speelen de oprichters in een gestripte duo vorm.

18-11 Boelen

Dit  inmiddels in onbruik geraakte middeleeuws werkwoord dat voor vrijen en vreemdgaan stond, is de naam van een muzikaal collectief rond de zanger, liedschrijver en schilder Legs Boelen dat momenteel verder bestaat uit: Eric Pullens, waarmee hij in het verleden al brabantse folk maakte met “Eendragt”,  op gitaar, mandola en met zang en Hans Arends op sopranosax, fluiten en percussie, een van oorsprong meer experimentele en jazz muzikant. Superlatieven zoals , dada- en antifolk zijn een verwijzing naar een traditionele basis waaraan gezamelijk, wereldwijd en zonder scrupules , textueel en instrumentaal  gesleuteld wordt. Boelen zocht en vond in oude folianten Brabantse liederen, bewerkt en schrijft zelf en laat zich inspireren, door kerkmuziek, erotische middeleeuwse underground, radiopiraten, rommelpotten en Albanese jazz. Als dat geen vreemdgaan is ?Als cultgroep binnen de kaders van de dialectpoëzie en muziek neemt Boelen een aparte plaats in.De huidige (nacht)bezetting als trio, subtiel en transparant, staat garant voor een eigenzinnig geluid in het hedendaagse Brabants klanklandschap en werd tot nu toe in het geheim bemind door een kleine schare fans.

Support = The Lightbrigade

Singer-songwriter Gerton Govers, zang en gitaar, met ontroerende melodische liedjes over onwaarschijnlijke angsten, ruzies met vrienden, mislukte relaties, nieuwe kansen, kortom: het leven, maar met relativerende knipoog. Ditmaal met Johnson; bas/zang en Ritchie; toetsen/zang.

25-11 Etan Huijs Trio

Trio rondom singer/songwriter Etan uit het Noord-Limburgse Venray. Bracht inmiddels. in eigen beheer, 3 demo’s en  2 albums uit. Hij treedt vanaf 2006 pas echt naar buiten met zijn muziek en speelde in 2007/2008 een behoorlijke reeks optredens, met als hoogtepunten een voorprogramma van David Knopfler, het V-Kick Festival in 2007 en de Zomerparkfeesten in Venlo in 2008. Etan’s nummer ‘Lights Out’ uit 2006 werd gebruikt op een Dvd voor Plan België. In de zomer van 2008 reisde Etan naar Canada om daar een tweetal optredens te doen en de videoclip van zijn nieuwe single ‘Elegy’op te nemen. De gastmuzikanten die hem veelal live en op de plaat ondersteunen zijn; Maartje Smedts (piano en Ierse fluit) en Jip Swinkels (cello). Etan’s muziek is het best te omschrijven als breekbare popliedjes met folk- en rockinvloeden. Denk aan: Damien Rice, R.E.M., Counting Crows en A Balladeer.

Support = Maartje Fennis

Beginnend singer-songwriter uit Den Bosch. Schrijft sinds een jaar haar eigen liedjes en treed af en toe op. Ze begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar en is wat aan’t kloten met een ‘loop-station’.

2-12 Piepschuim

Piepschuim is ergernis. Piepschuim is irritant en vervelend. Alles is ten koste van iets anders. Alles kan en moet daarom ook weg. Sterf mee voor een betere wereld. Stel geen vragen, maar koop het antwoord bij de Albert Heijn. Piepschuim heeft geen boodschap aan de wereld, omdat de weg vooruit niet bestaat en omdat er altijd wel iemand in de weg staat. Op pochen over het feit dat Piepschuim op vele grote podia succesvol is geweest, zult u de leden niet snel betrappen maar ze speelden op: Oerol, Boulevard, Festival over het IJ, de Valkhof-affaire, en in: Paradiso, Doornroosje, het Burgerweeshuis, Concertgebouw de Vereeniging, Het Paard, en Hedon). Daarnaast maakten ze opnames met het Metropole Orkest. 3 stemmen, 2 gitaren en diverse saxen. ...omdat er van het bord voor je kop niet gegeten kan worden heeft het ook geen zin om op te scheppen.

Support = Shotgun & the Littleboy

"Shotgun" Sander Elderkamp and "Little boy" Wout vormen samen het akoestische power duo Shotgun and the Little boy. Opgefokte akoestische blues, country en bluegrass. Inspiratie wordt gehaald uit de muziek van de jaren 30 tot heden, oude traditionals maar ook veel eigenwerk gespeeld met passie en overtuiging.terug naar vorige pagina


  

terug naar vorige pagina